Kyllinge- og citron kødboller

Kyllinge- og citron kødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kylling - Hakket kylling

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Kyllinge- og citron kødboller, billede 4 Kyllinge- og citron kødboller, billede 1 Kyllinge- og citron kødboller, billede 2 Kyllinge- og citron kødboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingekød hakket 5%
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 skiver Toastbrød, fint 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
1 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 tsk. Timian, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  sauce:
200 gram Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Mynte, frisk
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kyllingekød, knust hvidløg, brødkrumme / rasp, citronskal, timian, æg salt og peber blandes godt med hænderne. Afkøles i køleskab i 30 minutter.

Yoghurt-mynte-sauce :
Alle ingredienserne blandes godt sammen.

Kødet formes med en spiseske til kugler.

Olien varmes op på en slip-let stegepande, og kødbollerne steges i hold, indtil de er gyldne på alle sider og gennemstegte.
Drysses med citronsaft og flyttes over på et serveringsfad og drysses med mere salt.

Serveres med yoghurt-mynte-sauce.

Tips:

Kan sættes i en 150 grader C. alm. ovn efter de er brunet og stege færdig her. 10-20 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 93372 gange,
og udskrevet 2096 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5574 (1327 kcal)
KJ pr. Pers. 1393 (331 kcal)
Vægt ialt 920 gram
Vægt pr. Pers. 230 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 605 KJ (144 kcal)
Protein 13.8 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-09-12 18:21:30
Jeg syntes umildbart at det er en fin opskrift, men jeg syntes efter at have smagt dem, at de bliver for syrlige

  -   2023-09-12 18:19:41
Starter godt op med denne, og så køles den af og varmes op den inden servering.

  -   2013-06-03 13:43:07
Hakket kyllingekød smager ikke af så meget. Husk at krydre rigeligt. Brugte citronsaft, kan anbefales. Kartoffelbåde med græsk krydderi (Pers opskrift) er godt til. Saucen er god!

  -   2009-02-11 15:50:34
en regtig god opskrift men brugte citronsaft og lidt basilikum ,oregano. serverede kogt fint snitt hvidkålog gulerødder til.

  -   2008-09-14 11:27:40
Vi serverede ovnstegte kartoffelbåde til. Kartoflerne skrælles og skæres i kvarte og lægges i en skål. Olivenolie og krydderier hældes over og det hele rystes godt rundt. Hældes ud på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir og bages i ovnen 45-60 minutter ved 200 grader C. Vi bruger gerne græsk krydderri, slat og peber.