Torsk Provencale 02
Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk Indsendt af : Jatoba Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid torskesteaksne med lidt salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
Vask citronen godt, riv den fint og drys skallen over torskesteaksne. Dryp med citronsaft og ½-1 spsk olivenolie (man kan godt bruge smør i stedet for olie, smagen bliver bare en smule anderledes) Skær løgene i ringe (eller halve ringe) og selleristilkene i små stykker. Hvis man vil have hvidløg med, knuses det eller hakkes fint. Disse grøntsager dampes i 4-5 min. i resten af olien, tilsættes kvarte flåede tomater, hvidvin og krydderier efter smag. De oliven man vælger, skrælles af stenene eller skæres over og vendes også i grøntsagsblandingen Blandingen fordeles over fisken. Sæt fadet i ovnen ved 180-185 grader C. alm. ovn i 20-30 min. (lidt kortere eller længere tid, afhængig af fiskens tykkelse) Server retten direkte fra ovnen med sprøde flûte til. Tips: En FANTASTISK lækker ret, som man let bliver "forfalden" til! Og en dejlig måde at spise fisk på. Man kan vælge at bruge den som hovedret, men så skal man nok forvente at der kun er til 2-3 personer.(prøv dig frem med det) Jeg spiser meget gerne hvidløgs flûte til. Venlige hilsner Jatoba VELBEKOMME! |
|
Opskriften er vist 19286 gange,
og udskrevet 341 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2013-01-18 11:25:46 Vi brugte 4 steaks på ca. 250 hver, og her skulle de have noget længere tid, ca. 45 minutter. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne