Gammel daws brødbudding
Indsendt af : Eva Schmidt Indsendt : Red : |
|
|
brødet udblødes i mælken og røres med mannagryn, æggeblommer og sukker.
Smages til med salt, kardamomme og de stift piskede hvidder. Dejen kommesi smørsmurt og raspdrysset form (brødbuddingdform) Brødbuddingen bages i vandbad i en stor gryde i 1-1½ time. serveres med jordbærsauce. Tips: kan nydes både varm og kold |
|
Opskriften er vist 44195 gange,
og udskrevet 550 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Mette - 2021-01-13 21:59:01 Fra Højer og der har min mor og i længere tilbage i familien, lavet det på fransk brød som er blevet tørt og uden mannagryn. Det hedder på den måde en "Kachbyttel". Koges i en bytteldåse, og spises med falsk sirup. Susanne Schjødt - 2020-10-30 08:28:04 Har fået det som barn og nu servere jeg det for mine børnebørn og de elsker det også Jan - 2019-01-12 23:14:02 Den form som du skal bruge kan man købe i cittimarke i Flensborg. Ellen - 2018-08-05 16:33:24 Nogen der ved hvor man kan købe en form til brødbudding Sandra - 2017-02-16 10:36:23 Der skal ikke managryn i den original, den er mest brugt i Højer egnen, brug tvebagger i stedet fir smager meget bedre. De kan brunes på panden også og så med sirup på nam nam Stig - 2014-08-30 19:48:12 Sæt ovnen på 220° Flemming kim niebuhr - 2012-10-14 11:56:33 jeg fik det som barn jeg ved den kommer fra sønderjylland nok omkring sønderborg gråsten bliver det lavet rigtig smager det rigtig godt med saft sovs til Bettina K. - 2012-03-22 13:15:32 Hvordan ser en brødbuddingform ud og må den røre grydens bund eller skal den kunne hænge på kanten? Flemming. - 2010-09-29 14:01:55 undskyld, når den bages i vandbad er temp. jo givet, jeg laver det altid i et ildfast fad. Flemming - 2010-09-29 13:59:58 jeg maqngler hvilken temperatur den skal bages ved ? Kim Hansen - 2008-12-11 01:41:59 Denne opskrift er den der kommer tættest på Sønderjysk Brødbudding. Jeg husker den som den min moder lavede. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne