Gammel daws brødbudding

Gammel daws brødbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Eva Schmidt

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.tørt brød/toastbrød
75 g.mannagryn
6 spsk.sukker
1 tsk.kardamomme
1 l.mælk
3 æg
1 tsk.salt
 
Opskrift:
brødet udblødes i mælken og røres med mannagryn, æggeblommer og sukker.
Smages til med salt, kardamomme og de stift piskede hvidder.
Dejen kommesi smørsmurt og raspdrysset form (brødbuddingdform)
Brødbuddingen bages i vandbad i en stor gryde i 1-1½ time.
serveres med jordbærsauce.

Tips:

kan nydes både varm og kold





karakterer:
Opskriften er vist 44613 gange,
og udskrevet 552 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-10-30 14:15:10
November 2024. Denne ret var min yndlingsret som barn, da vi boede i Padborg, og det er nok 50 år siden jeg har smagt den sidst. Jeg ved ikke om, hun kom mannagryn i??? Har desværre ikke hendes opskrift. Nu vil jeg prøve at lave den til mine egne børnebørn - jeg er spændt på reaktionerne.

  -   2021-01-13 21:59:01
Fra Højer og der har min mor og i længere tilbage i familien, lavet det på fransk brød som er blevet tørt og uden mannagryn. Det hedder på den måde en "Kachbyttel". Koges i en bytteldåse, og spises med falsk sirup.

  -   2020-10-30 08:28:04
Har fået det som barn og nu servere jeg det for mine børnebørn og de elsker det også

  -   2019-01-12 23:14:02
Den form som du skal bruge kan man købe i cittimarke i Flensborg.

  -   2018-08-05 16:33:24
Nogen der ved hvor man kan købe en form til brødbudding

  -   2017-02-16 10:36:23
Der skal ikke managryn i den original, den er mest brugt i Højer egnen, brug tvebagger i stedet fir smager meget bedre. De kan brunes på panden også og så med sirup på nam nam

  -   2014-08-30 19:48:12
Sæt ovnen på 220° Flemming

  -   2012-10-14 11:56:33
jeg fik det som barn jeg ved den kommer fra sønderjylland nok omkring sønderborg gråsten bliver det lavet rigtig smager det rigtig godt med saft sovs til

  -   2012-03-22 13:15:32
Hvordan ser en brødbuddingform ud og må den røre grydens bund eller skal den kunne hænge på kanten?

  -   2010-09-29 14:01:55
undskyld, når den bages i vandbad er temp. jo givet, jeg laver det altid i et ildfast fad.

  -   2010-09-29 13:59:58
jeg maqngler hvilken temperatur den skal bages ved ?

  -   2008-12-11 01:41:59
Denne opskrift er den der kommer tættest på Sønderjysk Brødbudding. Jeg husker den som den min moder lavede.