Helstegt lammefilet med sauce af soltørrede tomater

Helstegt lammefilet med sauce af soltørrede tomater , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Helstegt lammefilet med sauce af soltørrede tomater
, billede 4 Helstegt lammefilet med sauce af soltørrede tomater
, billede 1 Helstegt lammefilet med sauce af soltørrede tomater
, billede 2 Helstegt lammefilet med sauce af soltørrede tomater
, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 lammefileter af 400 g
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Sauce:
1 løg
50 g.soltørrede tomater
 olie
3 dl.brun lammebouillon
10 g.Maizena majsstivelse
 vand
75 g.Smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lammefilet:
Lammefileten befries for fedt og sener, brunes på panden og krydres.

Lammefileten steges i ovnen på 200 grader C, 10 - 12 min. (kernetemperatur: 56 grader), tages ud og hviler i 5 min.
Skæres i skiver på skrå.

Sauce:
Løg og soltørrede tomater hakkes fint og kommes på panden med lidt olie, sauteres af, deri hældes lidt bouillon og det hele koges mørt - ca. 10 min. Jævnes med lidt maizenamel udrørt i lidt koldt vand, smages til med salt og peber. Monteres med smør (må ikke koge efter monteringen).

Se vores opskrift på ratatouille her

Anretning:
Lammefileten anrettes som en vifte på ratatouillen. Saucen serveres à part.

Vi har serveret med kartoffelbåde i ovn se opskriften på her



Tips:

Start med lammefileten, når den er brunet af kan den stilles til side mens Ratatouille og kartoffelbåde i ovn tilberedes.

Når lammefileten sættes i ovnen kan saucen tilberedes.

Vi brugte en hel lammeryg, startede dagen før med at skære lammefiletterne af og brugte fedt, ben og afpuds til at koge en bouillon.





karakterer:
Opskriften er vist 46940 gange,
og udskrevet 1247 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu