Mandeltærte med chokolade-top

Mandeltærte med chokolade-top, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : S.D.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
200 g.smør
160 g.sukker
200 g.reven marcipanmasse
4 æg
60 g.hvedemel
l80 g.finthakkede mandler
4 spsk.sukker
 
 Top:
150 g.mørk chokolade
3 Æggeblommer, pasteuriseret
3 dl.piskefløde
 Evt.lidt reven appelsinskal
 
Opskrift:
Rør smøret blødt og luftigt med sukkeret. Rør den revne marcipanmasse i. Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i smørmassen lidt ad gangen. Rør også mel og blendede/finthakkede mandler i dejen. Pisk æggehviderne til skum og pisk dem seje med sukker, så de kan holde luften, mens de vendes i dejen. Kom dejen i en smurt raspet springform på ca. 26 cm. Bages ved 175 gr. i ca. 50 min. Lad den afkøle.
Smelt chokoladen over vandbad og tag den af. Når den er ca. 30 gr., røres æggeblommerne i. Skulle det stivne for meget, røres en smule fløde i. Ellers piskes fløden til skum, der røres i chokolademassen. Kan evt. tilsættes revet appelsinskal. Hæld moussen på kagen, mens den stadig er i formen. Afkøl helt.





karakterer:
Opskriften er vist 9180 gange,
og udskrevet 194 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu