Fransk nougat
Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder Indsendt af : Nikolaj Hjort Kristensen Indsendt : Red : |
|
|
Gryde 1
Hæld sukker, glukose og vand i en gryde og kog det op til 157 grader. Dette tager ca. 20-25 min. Gryde 2 Hæld honning og glukose i en anden gryde og kog dette op til 120 grader. Marengsen Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt sukkeret og pisk det stift. Pisk siruppen fra gryde 1 i en tynd stråle ned i marengsen. Gør det samme med siruppen fra gryde 2. Vend nødderne i og rør det hele godt sammen. Smør to stykker bagepapir med lidt olie. Læg nougaten på det ene stykke og læg det andet over. Tryk på bagepapiret så nougaten bliver til en halvtyk plade. Lad den stivne nogle timer og skær den ud i mindre stykker med en varm kniv. Tips: Når nougaten er blevet stiv og hård, kan man lægge et stykke rispapir på hver side. På den måde undgår man, at nougaten går hen og bliver klæbrig efter nogen tid. Opbevar den franske nougat et tørt sted pakket i køkkenfilm. |
|
Opskriften er vist 12930 gange,
og udskrevet 282 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Louise - 2012-01-18 18:56:45 Men kan også købe glukose i føtex, bilka og den slags varehuse. gøsse - 2011-01-07 16:11:24 Glykose er et fast produkt konsistens som kold honning, og kan købes i Metro, koster for 5kg. 80kr. her i 2011 Held og lykke Martin - 2011-01-05 15:51:31 Smagen er ok, men nougat-massen stivner aldrig rigtigt, den bliver ved med at være meget udflydende. flemming - 2010-12-13 13:51:25 glukose kan man købe i matas sara - 2010-12-10 17:20:55 glykose køber man ... hvor? - jeg har kun hørt om glykose sirup, så undskyld mit lidt dumme spørgsmål - er det desuden pulver eller flydende? Vibelin - 2009-05-26 18:11:46 Denne opskrift er fra Nikolaj Kirks bog "Hverdagsmad" og ser bestemt rigtig lækker ud! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne