Abrikos- og chokoladekage

Abrikos- og chokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
225 g.hvedemel
225 g.smør eller margarine
125 g.sukker
4 æg
1 tsk.bagepulver
50 g.kakao
1 dl.varmt vand
 
 Fyld:
100 g.abrikosmarmelade
 
 Pynt:
75 g.smør eller margarine
75 g.chokolade
75 g.sigtet Flormelis
 groft hakkede nødder eller mandler
 
Opskrift:
Chokoladen skæres i stykker og smeltes sammen med fedtstoffet i en skål, der er anbragt over vandbad. Det sigtede flormelis tilsættes forsigtigt, om nødvendigt tilsættes lidt kogende vand for at opnå passende blød konsistens.

Fedtstoffet blødgøres og røres sammen med sukkeret, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen, og til sidst blandes mel, hvori bagepulver og kakao er sigtet, i sammen med det varme vand, og det hele røres sammen til en ensartet masse.

Dejen fordeles i 3 smurte lagkageforme ca. 22 cm. i diameter, og bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C i ca. 10 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Bundene tages ud af formene, når de er lidt afkølet, og sættes derefter til afkøling på en bagerist.

I god tid før servering lægges bundene sammen med abrikosmarmelade, pyntes med glasuren og de hakkede nødder eller mandler.

Tips:

843





karakterer:
Opskriften er vist 19601 gange,
og udskrevet 279 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-18 16:23:56
hej denne kage smager godt