Moskusoksesteg

Moskusoksesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Moskusokse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Risse

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1200 g.Moskusoksesteg
2 Laurbærblade
1-2 Løg groft hakket
1 gulerod skøret i store skiver
 salt
 peber
 Vand
 
 Sovs:
 Fond
 Salt
 peber
 sovsejævner
 
Opskrift:
Tø stegen langsomt op
Brun den hårdt i smør
Krydr med salt og peber
Hæld vand på, så den er halvt dækket
Løg løg og gulerod i vandet
Lad stegen simre i 2½-3 timer
Tag stegen op og pak den ind
Stegen hviler mens sovsen laves
Si fonden og smag til med salt og peber og en teskefuld tyttebær.
Jævn sovsen med sovsejævner

Tips:

Smager godt med godt brød og varme rodfrugter eller rodfrugtmos (gulerødder, pastinak og kartofler) Smager endnu bedre, hvis den har fået lov at trække i ca. 24 timer i en rødvinsmarinade. Det mørner også kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 30154 gange,
og udskrevet 651 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-15 17:03:10
Hvor meget grader skal den moskusokse steges i ovnen?

  -   2012-02-19 15:12:44
Så der skal prøves, er i gryden og simrer :)

  -   2011-05-11 08:17:12
Den her opskrift er bare god mange tak for opskriften, den skal bruges mange gange

  -   2010-12-31 10:28:07
Blot at oprindelsesland er Grønland... :-)