Sambusi
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt : |
|
|
Pandekager: Dejen æltes til en masse, som kan rulles ud på et bord, til to ens store, runde og tynde pandekager.
Der kommes et tyndt lag olie på den ene pandekage, og den anden lægges derefter ovenpå. Den dobbelte pandekage skæres til fire lige store trekanter og vendes et par gange på en varm pande uden fedtstof. De fire trekanter kan herefter skilles, så der nu er otte trekantede pandekager parat. Fyld: Kødet steges på en tør pande, indtil kødet er frigjort for vandindhold. Risene koges, indtil de stadig er sprøde. Kød og ris blandes sammen med en blanding af 130 gram porrer, løg og peberfrugter. Fyldet krydres efter behag med fx hvidløg, chili, koriander, spidskommen og paprika og røres nænsomt sammen. Fyldet deles i otte lige store portioner og lægges midt på de otte pandekager. Disse lukkes ved at føre de tre spidser ind over hinanden. De er nemmest at lukke, hvis man bruger en smule 'melklister' (mel opløst i vand). Når de otte Sambusi er helt lukkede, steges de i olie på en wok-pande eller i en tykbundet gryde, indtil de er gyldenbrune og sprøde. |
|
Opskriften er vist 6875 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Grethe K - 2008-01-24 17:49:57 Jeg kom chillipeber og sambal olec i, da jeg syntes, at der manglede lidt krydderi på tilværelsen. Det blev godt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne