Sønderjysk rugbrødslagkage 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Yogi Indsendt : Red : |
|
|
Del æggene og pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Bland revet rugbrød med mel, bagepulver, kakao, revet chokolade og finthakkede nøddekerner. Vend det forsigtigt i æggemassen. Når massen er ensartet, fordeles den på fire stykker bagepapir i den ønskede diameter. Bag ved 200 gr. i 8-15 minutter. (Bundene må ikke blive svedne) Afkøl den nybagte bund på en rist, mens den næste bages, og læg den afkølede til side, mens den næste afkøles osv. Læg de afkølede bunde sammen med solbærmarmelade, flødeskum og mandelflager. Lav et flødeskumslåg, og pynt evt. med revet chokolade og mandelflager. Tips: Hvis bundene er svære at løsne fra papiret, kan det hjælpe at pensle bagepapiret med vand på bagsiden. Hvis man fordeler massen ved at hælde fra skålen, så vil man få mest fyldmasse i den sidste bund, da rugbrødet synker til bunds i massen. Brug hellere en suppeøse. (ca. 3 skefulde pr. bund) Hvis kagen er til voksne, kan bundene pensles med spiritus blandet i mælk. Solbærmarmeladen kan udskiftes med andre frugtkompotter/-typer. |
|
Opskriften er vist 16984 gange,
og udskrevet 599 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Leif - 2015-04-16 14:56:44 Jeg brugte sukkerfattig ymerdrys. Det virkede fint Leta - 2012-11-29 21:14:09 Tilsæt 3 spsk kakao og hak hellere chokolade groft (tilsatte 100 g for) Brugte kernerugbrød, mener der skal bruges sønderjydsk, men da vi bor i norge er det uulig at få fat i :-( men det smagte helt fantastisk!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne