Norsk fyrstekage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Alle ingredienserne æltes grundigt sammen til en ensartet masse.
Fedtstoffet skal dog ikke blødgøres, men have sin normale konsistens, ellers bliver dejen for blød og ikke til at viderebearbejde.
Dejen skal deles i 2 lige store dele. Den ene del rulles cirkelrundt til en størrelse, så man kan fore bund og sider på en almindelig lagkageform ca 20 cm. i diameter. Formen skal dog smøres let, før dejen anbringes. Fyldet fordeles jævnt over bunden. Resten af dejen rulles ud, skæres ud i strimler, der flettes til et låg over fyldet. Strimlerne trykkes sammen med bunden langs formens kant, så låg og bund danner et hele omkring fyldet. Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C i ca. 25 minutter. Kagen må ikke tages ud af formen, før den er afkølet. Tips: 699 |
|
Opskriften er vist 11574 gange,
og udskrevet 210 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Charlotte - 2008-07-14 12:47:09 Herligt at genfinde opskriften på denne kage, som vækker minder fra barndommens land.......Den er skøn, vi fik den ofte som dessert m flødeskum og en coulis af bær. Den er bedst KOLD da den ellers bliver for rich. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne