Yufka
Indsendt : |
|
|
Kom mel og salt i en stor skål.
Lav en fordybning i midten og tilsæt vandet lidt efter lidt.
Ælt det til en god dej, så blød som en øreflip siger man.
Lad dejen hvile ½ time, dækket med et fugtigt klæde.
Efter 15 minutter deles den i 3, hvoraf der bliver en yufka af hver. Den hviler endnu 15 minutter. Læg den ene dejbolle på et rent køkkenbord. Drys lidt mel over. Med en rund stang, oklava, eller kagerulle, rulles dejen ud lidt efter lidt. Drys lidt mel på af og til så det ikke hænger i. Læg en flig af dejen rundt om stangen der rulles ind i dejen og ud igen, mens man presser let med hænderne til dejen har fået en størrelse på ca. 1 m. i diameter. Pensel derefter dejen med olie. Det gøres lettest med hænderne. Tag dejen op på de knyttede næver, og sving den rundt mens man trækker den let ud ved at sprede armene. Læg derefter dejen tilbage på køkkenbordet, eller bedre på spisebordet så der er plads. Begynd nu at trække kanterne hele vejen rundt. Bliv sådan ved indtil dejen ikke kan blive større uden at gå i stykker. Olien gør dejen elastisk, så man lettere kan få den ganske tynd. Tips: Dejen til Börek hedder yufka og kan købes færdig i frossen tilstand hos orientalske købmænd. De færdige dejstykker lægges oven på hinanden og skæres i 8 stykker som du ville skære en lagkage, eller som til pølsehorn. Der lægges en tsk. fyld på den brede ende bøj siderne lidt sammen så fyldet ikke falder ud og rul sammen op til spidsen. De frituresteges og lægges på fedtsugende papir. Opskriften stammer fra tyrkiet |
|
Opskriften er vist 16042 gange,
og udskrevet 130 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (16 stemmer) |
|
Kommentarer fathia - 2008-12-18 10:23:52 en god dej . bedre end dem man køber færdiglavet . bruger dem både til desserter og madlavningen Per - 2008-08-10 17:27:18 Yufka minder meget om filodej, og kan erstattes af filodej. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne