Arnes rønnebærsyltetøj med Cognac og Grand Marnier
Hovedingrediens : Bær - Rønnebær Indsendt af : Arne Andersen Indsendt : |
|
|
1. Skyl og rens de ribbede rønnebær grundigt.
Hvis man ikke bryder sig om så kraftig en rønnebærsmag, kan man: a. Dække bærrene med vand, give dem et hurtigt opkog og kassere vandet, eller b. Lægge dem i fryseren et par timer, inden man koger dem). 2. Kog bærrene i vandet, til de er faldet sammen. 3. Tilsæt sukkeret og den flækkede, og skrabede, vanillestang. 4. Det hele småkoger ind til bærrene er blevet klare i overfladen (15-20 min). 5. Vanillen fjernes, der skummes, Cognac og Grand Marnier kommes i. PS! – Cognac og Grand Marnier. Kan naturligvis reduceres op eller i mængde, efter behag/smag, eller helt undlades. 6. Tag nu de varme glas (!se nedenfor) - Pas på ! ikke at brænde fingrene – fyld dem et af gangen, og sæt låg på, med det samme Bemærk! Metoden er helt uden konserveringsmiddel. Husk! – Jo mere glassene er fyldt op, jo bedre holdbarhed. Rensning / opvarmning af glas: I denne opskrift er der anvendt glas m. skruelåg. 1. Inden man går i gang skylles glassene grundigt i kogende vand, eller opvaskemaskine. 2. Mens rønnebærerne koger, stilles glassene ind i ovnen, og lågene lægges ved siden af med indersiden opad. 3. Termostaten stilles på 100°. 4. Når temperaturen er oppe på de 100o, så lad glassene stå ved denne temperatur i mindst 10- 15 min. så man er sikker på de er steriliseret, og varme nok til at fylde det færdige syltetøj i. Tips: Serveringsforslag. Det egner sig fortrinligt til alt vildt, og andet kød stegt som vildt. Men eks. også til gammeldags oksesteg, eller forloren hare. Og ellers, så bare prøv jer frem – Velbekomme! – Arne. |
|
Opskriften er vist 12302 gange,
og udskrevet 255 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Frank - 2021-09-22 11:10:47 Rigtig god opskrift! Efter min mening skal bærerne ikke have frost/fryses før brug. Den lidt bitre rønnebærsmag er perfekt til f.eks. vildt. I stedet for cognac og grand marnier kan også bruges f.eks. Pernod Per - 2008-08-29 15:54:33 Jeg mener at rønnebærene skal have fået frost før man bruger dem, og at de ellers kan være bitre, bær der ikke har fået frost kan lægges i fryseren natten over. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne