Risret med jordnøddesovs

Risret med jordnøddesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Oprindelsesland : Gambia

GambiaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.udbenet lammekølle i stykker
 Frisk chili efter behag
 Tomatpuré
 vand
1 gl.jordnøddesmør (ikke sød)
 lidt citronsaft. El. eddike
 Auberginer el. squash
 Vand
 Forskellige grøntsager el. hvidkål
 Tamarin (stivelsesholdig frugt, der sælges i tørrede blokke)
1 kg.cous-cous
 
Opskrift:
Kødet svitses i olie. Tilsæt chili, tomatpuré, vand, citronsaft og jordnøddesmør. Tag kødet op når det er mørt. Herefter tilsættes grøntsager, der får lov at koge helt ud inden der tilsættes tamarin. Serveres m. ris el. cous-cous.





karakterer:
Opskriften er vist 13288 gange,
og udskrevet 202 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-06-30 21:46:12
Det i mener her er domoda! Man kommer ikk edike i KUN CITRON... Ingen grønsager og slet ikke squash måske kartofler, desuden skal det ikke steges men koges... Tamarin...??? har jeg aldrig hørt om i nogen som helst gambianske retter...

  -   2008-05-13 12:32:55
Opskriften stammer fra Gambia (Afrika) En del af den afrikanske kultur er at maden laves på slum, ganske som når man laver slumboller herhjemme. Dette gørogså at der er rig mulighed for at præge sin opskrift og mad i den retning man gerne vil have den og derfor er der ikke behov for nogle præcise gramsafvegelser af ingredienser mv. Det er en del af charmen

  -   2005-01-01 01:01:01
Ret upræcis opskrift.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad med at skrive, hvor meget der skal i af de forskellige ting? Opskriften er ikke meget værd uden !!!