Tarte Tatin (æblekage)
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Frankrig Indsendt af : Sofin Indsendt : Red : |
|
|
Dej:
Smør, mel, sukker og salt blandes sammen, så det ligner savsmuld/brødkrummer. Æggeblommen og det kolde vand blandes og hændes i dejen. Dejen skal nu samles, men man må ikke ælte den. Den skal bare lige hænge sammen. Dejen pakkes ind i plast og lægges i køleskabet i min. en time. Fyld: Sukker og vand hændes på en pande, der kan gå i ovnen. Det smeltes til en gylden sirup – må endelig ikke brænde på. Når siruppen dufter og har rette farve, hændes æblerne og smørret i, og der skrues ned for varmen. Æblerne skal dække hele bunden, ellers er der for lidt. Vend æblerne, så de er helt dækket af karamellen, og lad det stå og simre 5-10 min, til æblerne er bløde, og siruppen er blevet tyk. Hvis den ikke bliver tyk kan æblerne evt. tages op, og siruppen kan koges lidt ind. Hvis man vil have mandler i, drysses de nu over æblerne, der ligger i sirup på panden. Dejen tages ud af køleskabet og rulles hurtigt ud til en cirkel, der passer til panden. Der er nok for meget dej men hellere for meget end for lidt. Dejen lægges over panden og trykkes godt ned omkring æblerne. Kagen bages i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter indtil dejen er gylden. Kages tages ud og køler af i ca. 10 minutter, hvorefter den vendes ud på et fad. Hvis der er meget karamel, kan det evt. hældes fra, inden man vender kagen ud. Kagen serveres f.eks. vaniljeis Tips: Man kan også lave denne tærte med andre typer fast frugt, som f.eks. bananer eller pærer (pærer smager godt med kardemomme) |
|
Opskriften er vist 17591 gange,
og udskrevet 480 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Line - 2011-07-31 23:18:31 Super lækker tarte tatin anonym - 2010-11-10 14:13:18 Smager himmelsk! Se det er en rigtig tarte tatin! anonym - 2007-10-23 14:56:03 Den smager meget lækkert, men der var for meget dej - gjorde nu ikke noget, jeg lavede en lille ekstra til dagen efter. Så længe holdt den dog ikke. Der må være lækkersultne mus i mit køkken! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne