Kødboller med selleri sauce
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Indsendt af : Pia Indsendt : Red : |
|
|
Farsen til kødbollerne: alle ingredienserne blandes. Der kan evt være brug for mere mel eller mælk for at farsen føles lind (ikke for smattet).
Farsen hviler i 15 min. Formes med en spsk til "boller" og lægges i en pande hvor der er smeltet smør. Når alle bollerne er formet og lagt i gryden hældes der vand så de dækkes halvt. Låg på og skrues halvt ned. De skal ha omkring 20 min. Selleri: De lægges i en gryde og dækkes med vand. De skal koges møre (føles som kartofler når de har fået nok). Sauce: Smør smeltes (ikke brunes). Mel hældes i og røres rundt. Så kommes vandet i fra de færdig kogte selleri i lidt ad gangen. Hvis man vil ha mere smag kan vandet fra bollerne også bruges halv halv med selleri - vandet. Når saucen er tyk oh færdig hældes det resterende vand fra selleriene og de hældes i saucen. Kødbollerne kan også kommes i, men plejer at servere dem ved siden af. Serveres med kogte kartofler. |
|
Opskriften er vist 11515 gange,
og udskrevet 257 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer John - 2009-02-09 15:21:03 Kødbollerne skal da ikke på en pande med smør! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne