Fastelavnsboller med marcipan

Fastelavnsboller med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : heidisigaard

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
  Dej:
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Ren rå marcipan
50 gram Nougat, blød
   
  Pensling:
Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Opskrift:
dej:
lun mælken i en gryde og smelt smørret heri, opløs gæren i den fingervarme mælkeblanding og tilsæt alle øvrige ingrediensen, hold evt. en smule mel tilbage. dejen må gerne være lidt klisteret. ælt dejen godt og lad den hæve en halv time inden bollerne formes.

fyld:
rør smør og sukker godt sammen til en blød remonce. del nougat og marcipan i 12 stykker. form dejen til 12 boller tryk et hulrum i hver bolle og læg en tsk. remonce sammen men nougat og marcipan i hver bolle. luk dejen omhyggelig omkring fyldet og lægbollerne på en bageplade med lukningen nedad, så fyldet ikke løber ud under bagningen.
bollerne pensles med mælk, og efterhæver en time.
bages ved 225 grader i 15 min.

Tips:

Nougaten kan erstattes med marmelade eller kagecreme pynt bollerne med glasur.

der kan godt kommes mere nougat og marcipan efter smag.





karakterer:
Opskriften er vist 18228 gange,
og udskrevet 742 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20560 (4895 kcal)
KJ pr. stk. 1713 (407 kcal)
Vægt ialt 1417 gram
Vægt pr. stk. 118 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1451 KJ (345 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 17.1 gram
Kulhydrat 42.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu