Syltede pærer

Syltede pærer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Liter 1 Liter
SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Syltede pærer, billede 4 Syltede pærer, billede 1 Syltede pærer, billede 2 Syltede pærer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
   
  Lage:
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
Pærerne vaskes, skrælles og kan syltes hele. Da må stilken skrabes og blomsten skæres bort.

Pærerne kan flækkes og kernehuset bores ud med en teske.


Lage:
Sukker, eddike og vand koges til en lage, hvori de skrællede pærer koges ganske sagte, til de er møre.
Pærerne lægges i varme, Atamonskyllede glas.

Lagen koges ind 3 – 5 min. tilsættes Atamon og hældes over pærerne. Glassene bindes til med det samme.

Tips:

Vi brugte Clara Fris pærer og de var perfekte da de ikke kogte så nemt i stykker.





karakterer:
Opskriften er vist 112631 gange,
og udskrevet 2680 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10791 (2569 kcal)
KJ pr. Liter 10791 (2569 kcal)
Vægt ialt 1750 gram
Vægt pr. Liter 1750 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 616 KJ (146 kcal)
Protein 0.2 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 36.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-08-24 16:29:28
Hvordan hengemmer jeg 5 - 6 kg pærer og finder du en opskrift til større portioner?

  -   2020-09-29 13:03:18
Hvor længe er holdbarheden?

  -   2018-09-14 13:04:48
Kan jeg fryse pærer i den lage de er kogt i

  -   2011-10-04 14:53:47
Ja, man kan sagtens spare lidt på sukkeret og med fordel komme en stang vanille eller vanillesukker i.

  -   2007-10-23 12:00:50
spar lidt på sukkeret

  -   2007-10-23 11:59:12
let at gå til -og ganske udmærket