Stegt hvidløgsmarineret lammekølle

Stegt hvidløgsmarineret lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Per.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt hvidløgsmarineret lammekølle, billede 4 Stegt hvidløgsmarineret lammekølle, billede 1 Stegt hvidløgsmarineret lammekølle, billede 2 Stegt hvidløgsmarineret lammekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lammekølle på ca 2 kg
1 dl.olivenolie
2 fedhvidløg
 salt
 peber
 basilikumblade
 
 Flødestuvet kartofler:
2 kg.kartofler
½-1 l.piskefløde
5 dl.sødmælk
3 løg
 salt
 peber
 
 Tomatsalat:
4-6 tomater
2 rødløg
 olivenolie
 oregano
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lammekølen lægges i et ovnfast fad. olivenolie blandes med presset hvidløg, salt, peber, og hakket basilikum blade. Marinaden hældes over lammekøllen. Steg lammekøllen i ovnen ca. 1½ time ved 170 grader C. alm. ovn. Midten af kødet skal ha en temperatur på min 75 grader.

Til flødekartoflerne skrælles kartoflerne og skæres i skiver, og lægges i et ovnfast fad. Løgene pilles og hakkes. Vend dem i kartoflerne og krydr med salt og peber.

Fløden og mælken hældes over til det dækker kartoflerne. Sæt fadet i ovnen og bag dem i ca. 2 timer, eller indtil kartoflerne er møre.

Tomaterne skæres i skiver eller i både og kom dem i en passende skål. Lav en marinade af olivenolie, grofthakket rødløg, salt, peber og oregano. Hæld marinaden over tomaterne, og stil salaten på køl indtil den skal serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 36480 gange,
og udskrevet 951 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-08-05 17:01:50
Jeg brugte kun 2 løg i kartoflerne og det smagte fint.