Confiteret laks
Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks Indsendt : |
|
|
Pil nervebenene ud, som sidder i en stribe på skrå i den tykkeste del af fileten, man kan mærke enderne med fingrene.
De skal fjernes med en pincet eller en lille tang. Gnid laksen ind i krydderblandingen, og læg den i et fad, der ikke er for stort. Film fadet grundigt, og sæt det i køleskabet i min. 24, maks. 48 timer. Tør laksen grundigt af med køkkenrulle. Arranger laurbærbladene i bunden af et ildfast fad, hvor laksen akkurat kan være. Høvl tynde skiver hvidløg og ingefær over laksen, og hæld fuglefedtet over. Bag ved 200 grader i cirka 25 min. Tag laksen ud efter 10 minutter, og hæld fedtet over igen med en ske. Tjek, hvor bagt den er, og hold godt øje med den. Laksen skal ikke være helt gennemstegt, men stadig lidt rå i midten. Køl den af til lunken. Laksen smager bedst samme dag og skal spises lunken, ikke kold. Hvis der er rester, der skal gemmes, skal den naturligvis i køleskabet, men den skal lunes forsigtigt, før resten spises. |
|
Opskriften er vist 12848 gange,
og udskrevet 84 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-06-17 12:51:29 De er super gode, dejlige sprøde og smager lidt hend af kransekage, og er lige så gode og sprøde dagen efter :0). folly - 2007-10-14 12:57:53 hvorfor ligge en opskrift ind der er allerede er her? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne