Semmelknödel
Indsendt af : Regicollis Indsendt : |
|
|
Varm mælken op så den er håndvarm og bland halvdelen af den med 50 g mel, gær og sukker. Bland det øvrige mel med ægget, resten af mælken og salt. Rør de to blandinger sammen. Ælt dejen godt og lad den stå en halv time på et varmt sted.
Form dejen til to pølser. Rul pølserne ind i olieret sølvpapir, og luk sølvpapiret godt sammen in enderne. Kog rullerne i spilkogende vand i ca. et kvarter. Vend dem om når halvdelen af tiden er gået. Tag rullerne op, befri dem for sølvpapiret og skær dem i skiver. Tips: Dette er den klassiske, enkle knödel man får serveret over alt i Centraleuropa. Knödel er et fantastisk tilbehør til enhver ret med en god sovs. Man kan variere sine knödel ved at tilsætte dejen forskellige ting, for eksempel smørristede brødstumper, revet muskatnød, hakket persille eller knust bacon. |
|
Opskriften er vist 16428 gange,
og udskrevet 167 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Katrine - 2018-11-26 19:28:14 Dette er ikke knødel! Det er kogte fødselsdagsboller! anonym - 2018-08-02 07:35:57 jeg er fra sydtyskland, dette er ikke en semmelknödel opskrift Thomas - 2009-02-03 18:21:21 Det er da godt nok en ulækker opskrift og ikke den rigtige opskrift på semmelknödel. "Semmel" betyder så meget som rundstykker på østrigsk og i sydtyskland, og det er lige det som kommes i dejen, og ikke mel og gær. Der mangler også en del andre ingredienser, før det kan kaldes for Semmelknödel. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne