Farmors kringle
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : ulla Indsendt : Red : |
|
|
Sukker og gær røres sammen i en lille skål,så gæren bliver flydende.
mel og margarine smuldres sammen, æg og gær kommes i og dejen æltes sammen, der skal måske bruges lidt mere mel.
Dejen rulles ud i 2 aflange stykker, fyldet røres sammen minus rosiner smøres på midten af hver kringle, drysses med rosiner (kan udelades). Enderne foldes ind, og siderne foldes ind fra hver side, så der er lukket for fyldet. Kan sættes på køl til næste dag, pensles med æg, drysses med groft sukker (tesukker) og nøddeflager, bages ved 200 grader i ca. 20 min (kig til den) Kringlen kan også laves færdig med det samme. |
|
Opskriften er vist 25453 gange,
og udskrevet 957 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Birgitte Aastrup - 2017-11-06 09:34:39 Skal den ikke hæve..??..Jeg ser ingen svar på det inger - 2012-03-28 10:20:25 Skal den ikke hæve?, og hvor længe?. Asii.S. - 2011-03-11 19:18:02 Det er en rigtif kage til min farmor's fødseldag hun sige rigtigt tak til mig og hun elsker mig jeg elsker den opskrift <3 mortenkok - 2010-05-14 13:57:39 Hvis ikke det står tydeligt nok i ovenstående kommentarer, så bliver gær faktisk flydende når det blandes med sukker - ved dog ikke hvorfor! anonym - 2009-10-29 08:34:36 Ja sukker og gær røres sammen, eller retter sagt, man smuldre gæren ud i fadet, og hælder sukker over, så det står og bliver flydende, på denne måde bliver gæren opløst /gæren spisrer sukker og bliver til en ferment = hæver ) anonym - 2008-10-31 22:06:49 jeg tror at man skal bytte mellem sukker og margarine i opskriften. så tror jeg den passer. Lena - 2008-10-03 12:45:49 Jeg tilsat 1,5 dl lunt mælk, da der magler væske... Og hævning. anonym - 2008-04-15 17:22:48 sukker og gær røres sammen ?????????????????????? Sonja & Henriette - 2007-12-06 19:09:57 Den er rigtig , rigtig god den smager mega godt. Tak for den gode opskrift den er nem og hurtig at lave. Ulla - 2007-11-27 09:20:47 Mormor plejede at bruge smør - ikke margarine ! ;) - og så bliver karakteren 10. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne