Bagt laks i fad med grønsager

Bagt laks i fad med grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Siri

Indsendt :      Red :
Bagt laks i fad med grønsager, billede 4 Bagt laks i fad med grønsager, billede 1 Bagt laks i fad med grønsager, billede 2 Bagt laks i fad med grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
10 spsk. Græsk yoghurt 10% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
4 tsk. Dilddressing
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
porerne skylles og skæres i 5-6 cm stykker op til "det grønne", fordeles i et fad.
Gulerødderne skrælles, skæres i strimler, -fordeles i fadet.
Løget halveres og skæres i skiver, fordeles i fadet.

Tomater skæres i skiver, sammen med hakket hvidløg, fordeles i fadet.

smørret fordeles klatvis i fadet, ligeledes med græskdressing.+ vand ( evt. tilføres lidt ekstra undervejs) .

laksen lægges oven på grønsagerne, laksen smøres med dilddressing, smør salt, peber. citronsaften fordeles over det hele.

bages med stanniol over. i varm ovn ca. 175 grader C. alm. ovn i 30/40 minutter.

Serveres med ris og grov flutes med krydderurter. det er rigtig godt.

Tips:

HUSK: at tjekke om der er nok væde i fadet undervejs.





karakterer:
Opskriften er vist 296042 gange,
og udskrevet 7769 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (106 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15448 (3678 kcal)
KJ pr. Pers. 3862 (919 kcal)
Vægt ialt 3732 gram
Vægt pr. Pers. 933 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 413 KJ (98 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 10.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-10 19:23:13
Jeg har i aften lært, at jeg skal huske at læse kommentarer til opskrifterne .......... Inden jeg vælger dem 😩

  -   2015-10-18 19:45:47
40 minutter var slet ikke nok til grønsagerne, som der også er blevet kommenteret på tidligere. Jeg skulle nok bare lige have læst kommentarerne først :)

  -   2014-01-29 18:36:30
40 min er ikke nok. Efter 1 time var det stadigt rå grønsager selvom de var inde i 170 graders ovn i 30 min først. Det er 1,5 kg grønt og næsten 1 kg fisk. Det tager tid.... Måske så pas på hvis laks stadigt er kølig, evt. Brun på pande inden på fadet.

  -   2013-01-22 18:07:33
Tjæk lige kommentar inden du går i gang. Tiden i ovnen er ca 50 - 60 min. og læg laksen under grønsagerne. God idé er at lade grøntsagerne og græsk yoghurt komme i ovnen først. Og så laksen den sidste tid. ca 20 min. rør evt. lidt rundt så yoghurten ikke ligger i en fed klat..

  -   2012-12-16 19:56:23
Smager rigtigt godt, vil dog give grøntsagerne 15 min alene og så tilsætte fisk og citron (brugte saften af 3 )

  -   2012-09-18 15:25:58
rør en tsk. mel ud i yoghurten (kan også være yoghurt naturel), så jævner det bedre uden at skille

  -   2012-05-05 20:12:19
Har lige lavet den. Den var en super success her i familien. Jeg lagde grønsagerne i bunden, så laks ovenpå og creme fraiche. Jeg skar grønsagerne i tynde skiver. Det var godt. Jeg er blevet bedt om at huske den opskrift. Jeg serverede nye kartofler og smørsovs til. God opskrift

  -   2012-03-07 12:49:16
Synes det er en rigtig god opskrift. Det er jo et spørgsmål om at skære grøntsagerne lidt mindre, hvis man ikke kan få dem møre, men jeg kan jo godt lide der er lidt bid i. Jeg laver dog selv en dilddressing. Vi får det tit :-)

  -   2011-11-26 19:53:43
Har prøvet retten 3 gange. Første, sidste og eneste gang:)

  -   2010-11-26 21:24:16
Hold da kæft den opskrift holder da ingen steder, syntes der er useriøst at sætte tider på opskriften når det ikke holder nogen steder...

  -   2010-08-09 19:07:38
denne opskrift er lavet på fri hånd, med de råvare som var i køleskabet, så den er selvfølgelig ikke perfekt.. en god ide er at bytte om på laksen og grønsagerne, eller bage grønsager et stykke tid først, og derefter butte laksen sammen med.. det er lidt forskelligt hvor møre folk gerne vil have grønsagerne, selv kan jeg godt lide dem med bid i så de ikke er slaskede.. jeg vil foreslå, at bruge frisk dild, istedet for "dildsausen" og fløde eller lignede istedet for græskyoghurt

  -   2010-03-09 16:05:21
Man kan bare lade grøntsagerne stå i 30-40 minutter uden fisken, hvorefter man tager fadet ud og anretter fisken og steger den med de sidste 12-15 minutter.

  -   2010-02-13 08:25:34
Trods forkogning af grønsager i 7 - 8 min. blev de slet ikke møre på samme tid som laksen var færdig. Selv om jeg brugte creme fraiche skilte sovsen og creme fraichen lå i små klatter.

  -   2010-02-10 08:29:15
Selbv om jeg forkogte grønsagerne i 7-8 min. blev de overhovedet ikke møre. Creme fraiche og resten af væden skilte fuldstændig - ikke nogen succes.

  -   2010-01-07 18:20:32
Du mener da ikke to HELE hvidløg, vel?

  -   2009-10-01 18:54:12
Jeg havde et forrygende resultat ved at tilføje rød pebberfrugt og finthakket frisk chili fra haven. Desuden erstattede jeg vandet med hvidvin (en rigtig god sjat) og lagde laksen nederst i fadet, så den var dækket af vinen. - Det var et super hit! Velbekomme :-)

  -   2009-09-30 16:57:31
Byt rundt på laksen og grøndsagerne-altså så laksen er i bunden, brug creme fraice istedet for græskyoghurt. Så smager det skønt.

  -   2008-11-30 22:15:25
jeg havde et lille problem da jeg laved retten. fisken var færdig en halv time før grøntsagerne. Hvad kan der være gået galt? Ellers smagte det godt.

  -   2008-09-06 18:09:54
Ok ret men der er et par ting som kan gøre lidt bedre. Den græske yoghurt blev liggende som nogle klatter mozareller, den smagte ok sammen med fisken men ikke for sig selv, den kunne måske blandes med vandet og så blandes i grønsagerne? Dildressingen undrede mig lidt, for den den dilddressing jeg kender er den som også kaldes rævesauce og som bruges til garvet laks, men den kom på, men lige hvordan den smagte skal være usagt for det meste sad fast i stanniolen.