De bedste brunkager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Betina Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
sirup, smør, sukker smeltes sammen over jævn varme, kanel og nelliker røres i.
Når det hele er smeltet sammen, tages af varmen og potasken (udrørt i lidt vand) røres i. Afkøles og blandes med melet. Når dejen er kold nok til at arbejde med deles den i stykker der rulles til stænger ca. 5 cm. i diameter. Lægges på køl til næste dag. skæres i skiver og pyntes. Bages : 6-8 min ved 190 grader C. alm ovn. Tips: Opskriften er en jeg har fra min oldemor. Den kan fryses ned i små portioner/ruller hvis du laver en stor portion, så det er nem at gå til, når man har tid til at bage. Dejen kan også rulles ud og udstikkes med form. Der bliver ca. 150 stk. ud af 1 portion. |
|
Opskriften er vist 28437 gange,
og udskrevet 696 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (21 stemmer) |
|
Kommentarer god jul - 2012-12-02 10:43:05 den opskrift score max, havde omkring 300 stk med til SFO julefest og de var de eneste kager der blev spist op og fik meget ros fra andre forælder der ville have opskriften og så er det bare fedt at de er nemme at lave, jeg kom så 125g mandler i fint hakket, da jeg ikke er så meget til at der er en stor mandel på toppen. Jan - 2010-12-15 15:32:17 kan man godt bruge forme i stedet for at bare skære dem ud i skiver? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne