Ovnbagt feta med ovnkartofler og frikadeller

Ovnbagt feta med ovnkartofler og frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : stineh

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Frikadeller:
400 g.hakket lammekød
1 æg
2 spsk.hvedemel
1 dl.mælk
2 finthakkede fed hvidløg
3 spsk.friskhakket rosmarin
75 g.feta
1 spsk.olivenolie til stegning
 
 Kartofler:
 Kartofler
 Olivenolie
 Citronsaft
 Oregano
 Salt
 
 Ovnbagt feta:
400 g.feta
1 rødløg
4 limefrugter
 Oregano
 Olivenolie
 Citronsaft
 Friskkværnet peber
 
Opskrift:
FRIKADELLERNE:
Rør alle ingredienserne sammen til en fars og lad den hvile 1/2 time.
Form farsen til frikadeller og steg dem gyldne på begge sider i olien på en middelvarm pande.

KARTOFLERNE:
Kartoflerne skrælles og skæres i 1/4 på langs. Læg kartoflerne i et ovnfast fad, dryp med olie, lidt citronsaft og drys med salt. bag kartoflerne i ca. 1 time i en 200 grader varm ovn. Vend kartoflerne en gang imellem. Det sidste kvarter drysses kartoflerne med oregano og smages til med salt og citronsaft.

OVNBAGT FETA:
Ryk to store stykker staniol af pr. pers. og læg dem oveni hinanden. Læg fetaenmidt på dem og fold staniolen op omkring, så det danner en skål. Hak rødløget groft og fordel det i pakkerne. Skær limefrugterne ud i både og læg dem ovenpå fetaen. Drys oregano og peber på. Hæld ca. 2spsk. olivenoliei og en smule citronsaft ved. Fold så staniolen som de gør hos bageren med flødekager. bag i ovnen ved 175 grader i 30 min. (Serveres i staniolen)





karakterer:
Opskriften er vist 20121 gange,
og udskrevet 353 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-17 14:19:14
fantastik lækre frikadeller. jeg brugte dog hakket kalv/flæsk istedet. Den ovnbagte feta var virkelig lækker til. Jeg havde dog også lavet en lækker pastasalat med pesto til, så ikke fetaen blev så vammel.