Farmors søndagssteg

Farmors søndagssteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Diverse kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 kg.kalvekød
2 spsk.smør eller margarine
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.nymalet hvid peber
3 dl.vand
0.5 kødbouillonterning
 
 Sovs:
5 dl.stegesky
2 dl.piskefløde
4 spsk.hvedemel
 salt
 hvid peber
 
 Serveringsforslag:
 Kartofler ærter og gulerødder. Agurkesalat passer også fint til.
 
Opskrift:
Skrab kødet med en kniv og tør det med køkkenrulle.

Brun fedtstoffet i en stor stegegryde. Læg kødet i og lad det få farve. Vend kødet og lad det blive brunt på alle sider.

Drys salt og peber på og hæld vand ved stegen. Tilsæt ½ bouillonterning. Lad stegen småstege under låg i 1½ time. Hvis det er nødvendigt, tilsættes mere vand.

Når stegetiden er gået, kan du med et kødtermometer måle, om stegen er færdig. Temperaturen skal være mellem 75-80 grader. Tag derefter stegen op og læg den på et skærebræt.

Mål 5 dl stegesky af. Pisk fløden og hvedemelet sammen og hæld denne jævning i skyen under omrøring. Lad det hele koge under låg i 3 min.

Smag sovsen til og si den så den bliver rigtig jævn og fin.
Skær stegen i ikke for tynde skiver. Servér den med flødesovsen i en skål ved siden af.

Drikkevarer: Hvid- eller rødvin passer fint til.





karakterer:
Opskriften er vist 8681 gange,
og udskrevet 130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu