Farmors søndagssteg
Hovedingrediens : Kalvekød - Diverse kalvekød Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : Red : |
|
|
Skrab kødet med en kniv og tør det med køkkenrulle.
Brun fedtstoffet i en stor stegegryde. Læg kødet i og lad det få farve. Vend kødet og lad det blive brunt på alle sider. Drys salt og peber på og hæld vand ved stegen. Tilsæt ½ bouillonterning. Lad stegen småstege under låg i 1½ time. Hvis det er nødvendigt, tilsættes mere vand. Når stegetiden er gået, kan du med et kødtermometer måle, om stegen er færdig. Temperaturen skal være mellem 75-80 grader. Tag derefter stegen op og læg den på et skærebræt. Mål 5 dl stegesky af. Pisk fløden og hvedemelet sammen og hæld denne jævning i skyen under omrøring. Lad det hele koge under låg i 3 min. Smag sovsen til og si den så den bliver rigtig jævn og fin. Skær stegen i ikke for tynde skiver. Servér den med flødesovsen i en skål ved siden af. Drikkevarer: Hvid- eller rødvin passer fint til. |
|
Opskriften er vist 8681 gange,
og udskrevet 130 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne