Indbagt dansk lammefilet med basilikum
Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Lammefond:
Lammefileten skæres fra rygbenet. Sener og fedt skæres fra og anvendes til fonden. Rygben, sener og fedt brunes godt af i ovnen, ved 250 grader C i ca. 15 minutter. Sættes over på komfuret i en gryde. Benene dækkes med koldt vand og koges op. Skummes og koges videre ved svag varme, i ca. 1 time. Fonden sigtes og fedtet skummes af. Indbagt lammefilet: De 2 lammefileter deles i fire stykker. Brunes af på varm pande i olie. Afkøles let. Butterdejsplader rulles let ud. Lammefileterne lægges på butterdejen og krydres med salt og peber, samt grovhakket basilikum. Butterdejen lukkes over kødet og samles i kanten med en gaffel. De indpakkede fileter steges i varmluftsovn ved 220 grader C, i 12 minutter og hviler herefter under klæde i 10-12 minutter. Sauce: Smør og mel bages sammen, og der tilsættes en halv liter lammefond. Saucen koges godt igennem. Krydres med salt og peber. Farves med kulør, og frisk basilikum tilsættes. Tilbehør: Gulerødderne skrabes og skæres i stave/bjælker. Lynghonning og 2 dl vand koges op i en gryde. Bjælkerne tilsættes og dampes under låg til de er møre. Sukkerærterne ordnes ved at skære begge ender af. De dampes hurtigt i vand og lidt smør. Skal være sprøde. Aspargeskartoflerne skrubbes godt med en stiv børste og koges 15 minutter i letsaltet vand, afkøles. Hvis man ønsker det, kan kartoflerne pilles. Kartoflerne ristes på pande i smør. Salat: Salaterne skylles og afdryppes godt. Plukkes i grove stykker. Hindbærrene blendes til pure i foodprocessoren. Olivenolie og vineddike piskes sammen, og der tilsættes pure af skovhindbær. Salaten vendes i dressingen, lige før anretningen. Anretning Kødet deles med et skråt snit og anrettes på varme tallerkener, med sauce i bunden. Gulerodsbjælker og sukkerærter anrettes omkring. Kartofler og ekstra sauce serveres i skåle. |
|
Opskriften er vist 15574 gange,
og udskrevet 340 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne