Indbagt dansk lammefilet med basilikum

Indbagt dansk lammefilet med basilikum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1600 g.dansk lammeryg af midterstykke
4 pladerbutterdej, frosne
10 kvisteeller 0.5 pt basilikum
 salt
 peber
50 g.margarine
 
 Salat:
400 g.blandet salat(eks. lola rosso, iceberg, egeløv eller feldsalat)
2 dl.olivenolie
0.75 dl.hindbærvineddike
100 g.skovhindbær
 
 Tilbehør:
500 g.aspargeskartofler
400 g.sommergulerødder
150 g.sukkerærter
200 g.lynghonning
 
 ca. 100 g smør
 
 Lammefond:
 Ben og afpuds, (sener og fedt) fra lammeryggen
 vand
 
 Sauce:
5 dl.lammefond
50 g.smør
50 g.hvedemel
 kulør
10 kvisteeller 0.5 pt basilikum
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lammefond:

Lammefileten skæres fra rygbenet. Sener og fedt skæres fra og anvendes til fonden. Rygben, sener og fedt brunes godt af i ovnen, ved 250 grader C i ca. 15 minutter. Sættes over på komfuret i en gryde. Benene dækkes med koldt vand og koges op. Skummes og koges videre ved svag varme, i ca. 1 time. Fonden sigtes og fedtet skummes af.

Indbagt lammefilet:

De 2 lammefileter deles i fire stykker. Brunes af på varm pande i olie. Afkøles let. Butterdejsplader rulles let ud. Lammefileterne lægges på butterdejen og krydres med salt og peber, samt grovhakket basilikum. Butterdejen lukkes over kødet og samles i kanten med en gaffel. De indpakkede fileter steges i varmluftsovn ved 220 grader C, i 12 minutter og hviler herefter under klæde i 10-12 minutter.

Sauce:

Smør og mel bages sammen, og der tilsættes en halv liter lammefond. Saucen koges godt igennem. Krydres med salt og peber. Farves med kulør, og frisk basilikum tilsættes.

Tilbehør:

Gulerødderne skrabes og skæres i stave/bjælker. Lynghonning og 2 dl vand koges op i en gryde. Bjælkerne tilsættes og dampes under låg til de er møre.

Sukkerærterne ordnes ved at skære begge ender af. De dampes hurtigt i vand og lidt smør. Skal være sprøde.
Aspargeskartoflerne skrubbes godt med en stiv børste og koges 15 minutter i letsaltet vand, afkøles. Hvis man ønsker det, kan kartoflerne pilles.
Kartoflerne ristes på pande i smør.

Salat:

Salaterne skylles og afdryppes godt. Plukkes i grove stykker. Hindbærrene blendes til pure i foodprocessoren. Olivenolie og vineddike piskes sammen, og der tilsættes pure af skovhindbær. Salaten vendes i dressingen, lige før anretningen.

Anretning

Kødet deles med et skråt snit og anrettes på varme tallerkener, med sauce i bunden. Gulerodsbjælker og sukkerærter anrettes omkring.
Kartofler og ekstra sauce serveres i skåle.





karakterer:
Opskriften er vist 15574 gange,
og udskrevet 340 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu