Æbletærte, stor, fedtrig og godt sød

Æbletærte, stor, fedtrig og godt sød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Allan

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej:
525 g.hvedemel
175 g.smør
175 g.sukker
1 æg(-1/2 æggehvide)
 evt. lidt vand
 
 Remonce:
75 g.hvedemel
75 g.sukker
75 g.smør
75 g.findelte valnødder
 
4 store æbler
 
Opskrift:
Dej:
Af ingredienserne fremstilles mørdej. Rulles ud på smørrebrødspapir eller lignende. Dejen skal fylde tærteform m. kant +ca.20%. Læg tærteformen ovenpå den udrullede dej, skær 2 cm fra kanten og fjern overflødig dej = ca.20% som bruges til strimler.

Vend dej med dejform og træk papiret væk, så dejen falder ned i formen.
Remonce:
findelte valnødder og de øvrige ingredienser røres sammen med ske eller pistil. Det fordeles i et jævnt lag ovenpå dejen i tærteformen.

Æblerne befries for kernehus og skæres i skiver højst 1 cm brede. Skiverne arrangeres ovenpå remoncen i tærtebunden og dejstrimlerne arrangeres lidt kunstfærdigt ovenpå æblerne.

Pensles med den 1/2 æggehvide.
175 grader i 1 time.

Tips:

Alle æbler der ikke er for modne kan bruges. De syrlige er bedst (madæbler) Valnødder kan erstattes af hasselnødder.





karakterer:
Opskriften er vist 9009 gange,
og udskrevet 131 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu