Den klassiske gløgg
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hæld rødvinen i en emaljeret gryde og læg kanel og kardemomme ved i en lille gazepose. Varm op til lidt under kogepunktet, sluk under gryden og lad vinen trække under låg ca. 5 minutter.
Tilsæt sukker, citronsaft og tynde strimler gul skal af citronen. Stik hele nelliker i de let bitre sevilla appelsiner eller pomeranser og læg dem i en opvarmet bowle sammen med rosiner og hele, smuttede mandler. Hæld den varme vin over og server gløggen i små glaskrus. |
|
Opskriften er vist 187245 gange,
og udskrevet 4933 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (73 stemmer) |
|
Kommentarer Jeanet - 2015-12-07 17:40:06 Hvor meget citron saft skal der i? :) jeannette - 2010-12-08 21:01:35 Skal man absolut koge vinen i en emaljeret gryde eller kan det undlades? Stine - 2010-12-06 12:50:03 Super god opskrift =) anonym - 2008-12-22 18:34:27 jeg vil også gerne vide det. annamette Lone - 2008-12-21 22:59:57 Jeg har netop lavet den i dag - og det er en superopskrift, også uden kardemomme, som vi heller ikke havde! Cathrine, igen - 2007-11-06 22:52:45 Men de har ikke kardemomme her. Kan de undlades? Cathrine - 2007-11-06 22:51:26 Hii. Jeg vil lave noget godt traditionelt julegløgg til min Brasilianske værts familie. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne