Chili con Carne af oksebov med ben
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Indsendt af : Renate Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Okseboven brunes heftigt i en stor stegegryde. krydres med salt og peber på begge sider. Et løg kommes ved i kvarte sammen med et par fed hvidløg.
Boven dækkes med vand og koger under låg i en tre timer ved svag varme. Når boven er færdigkogt tages den op og afkøles let. Herefter "plukkes" den fra hinanden med fingrene. Man kan også skære den i terne, men resultatet er meget bdre, hvis den er så mør at man kan plukke den.(Husk at gemme suppen.) Der kommes en slt olivenolie i bunden af gryden og varmes op. Herefter spidskommen fint snittet hvidløg, løg i tern og snackpeber i tern. Det brunes let. Nu kommes kødet i og vendes rundt. Herefter tomater, chili og bønner. Til sidst kommes der suppe i til konsistensen er en mellemting mellem suppe og gullash. :-) Retten smages til med salt og peber. Tips: Chili con Carne skal naturligvis laves af hele stykker kød og ikke en eller anden elendig hakket kvaliet fra køledisken. Efter min mening kan det aldrig blive en ordentlig Carne ud af det! ;-) Serrano chili er svære at få fat på. Man kan dyrke dem selv i drivhus eller nogen gange være heldig at finde dem hos udenladske grønthandlere. Alternativet til serrano, kan være anden frisk chili; F.eks. Habanero, Jalapeño eller Cayenne. Undgå asiatisk chili til denne ret. Hvis ikke der kan opdrives frisk chili så forsøg at få fat på noget chilipulver uden frø og lavet af amerikaske chilier. Dette er ikke en hverdagsopskrift. God mad tager tid! Derfor gør retten sig naturligvis også bedst med et solidt, hjemmebagt brød til og eventuelt med en god hjemmelavet guacamole. Velbekomme! |
|
Opskriften er vist 44826 gange,
og udskrevet 482 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-09-17 20:59:15 Kødet kan koges dagen før, så er det ikke så varmt at arbejde med, og du har hurtig mad på dagen Jette Larsen - 2008-09-15 12:25:55 En weekendret, da den tager tid at lave,men smager super godt, og er mættende,hvis man spiser brød til |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne