Arnes julegløgg
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rødvinen (tag ikke den bedste du har) hældes op i en gryde, tilsæt nu, julebryg, portvin og whisky i nævnte rækkefølge; på en sådan måde, at det der kommes i, kun lige kan anes, men ikke dominerer smagen, (derfor vil angivne mængder være ca. mål, da ikke al vin og spiritus er lige sød/tør, eller stærk).
Gryden sættes over svag varme, varmes op lige til under kogepunktet (må ikke koge). Imens gløggen varmer, mandelsplitter kommes i sammen med rosinerne (de forholdsvis mange rosiner i denne opskrift er pga. sukkerstoffet og smagen, frem for en større mængde farin). Krydderierne kommes i en lille gryde med 1 1/2 dl. vand ( må gerne brækkes el. skæres lidt i stykker først ). De koger i 3-5 minutter, hældes gennem en sigte ned i gløggen, kommes tilbage i den lille gryde hvor de igen koger 3-5 min. i 1 1/2 dl. vand, (vent! med, at komme anden kogning i før til sidst). Kom nu citron og appelsinskiver i inden der smages til med farin og det sidste afkog af krydderierne. Tips: Denne opskrift har Arne "komponeret" til en konkurrence, udskrevet af DR i December 1995. Den vandt 1. præmie d. 07-12-1996. |
|
Opskriften er vist 85343 gange,
og udskrevet 3123 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (78 stemmer) |
|
Kommentarer Kondibageren - 2013-11-21 01:42:32 Hvad slags Julebryg er bedst at bruge? Heidi - 2013-11-14 09:19:30 kan man lave en stor portion og gemme det i flasker? Per - 2009-11-22 12:55:49 Den essens skal vist ikke koge helt så længe eller også skal der mere vand ved. Tina, Frejlev - 2008-01-17 20:57:25 Den bedste gløgg jeg har fået! Skulle have 10 MEN jeg mener også, at der er lidt for mange rosiner i... Iben - 2007-12-22 17:28:41 okay men for mange rosiner og for lidt mandler så jeg puttede 100 gram mandler i og 50 gram rosiner hilsen Iben Birthe - 2005-01-01 01:01:01 God opskrift - ikke for sød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne