Tyrkiske sesamkranse

Tyrkiske sesamkranse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

KagerRet : Kager - Kranse

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø

HøjtidJul

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.lunkent vand
2 dl.kvark 5%
50 g.gær
500 g.mel
0.5 tsk.Salt
4 spsk.Olie
 
 Pynt:
1 æg
50 g.sesamfrø
 
 
Opskrift:
Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt kvark — salt og olie. Ælt melet i til en lind tør masse. Hæver til dobbelt størrelse i løbet af en times tid. Slå dejen ned og del i 20 stykker. Tril hvert stykke på melet bord til ca. 25 cm. længde (pas på dejen ikke bliver for tør) og dan en ring. Ringene hæver ca. 20 min. og pensles med æg og drysses med sesam. Bages til de er gyldne i forvarmet ovn ved 225 grader ca. 15 min.





karakterer:
Opskriften er vist 13864 gange,
og udskrevet 388 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-11 22:48:02
Ubeskriveligt kedelige, - måske selvforskyldt fordi jeg brugte kvarg 1%. En dej kan vist ikke både være lind og tør. Jeg valgte at lade dejen være lind.

  -   2005-01-01 01:01:01
Sesamkranse hedder "Simit" på tyrkisk, og det skal man bare spise i tyrkiet, for der smager det bedst.