Tyrkiske sesamkranse
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø Højtid: Jul Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : Red : |
|
|
Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt kvark — salt og olie. Ælt melet i til en lind tør masse. Hæver til dobbelt størrelse i løbet af en times tid. Slå dejen ned og del i 20 stykker. Tril hvert stykke på melet bord til ca. 25 cm. længde (pas på dejen ikke bliver for tør) og dan en ring. Ringene hæver ca. 20 min. og pensles med æg og drysses med sesam. Bages til de er gyldne i forvarmet ovn ved 225 grader ca. 15 min.
|
|
Opskriften er vist 13864 gange,
og udskrevet 388 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Bodil, Kbhvn - 2015-12-11 22:48:02 Ubeskriveligt kedelige, - måske selvforskyldt fordi jeg brugte kvarg 1%. En dej kan vist ikke både være lind og tør. Jeg valgte at lade dejen være lind. Ebru - 2005-01-01 01:01:01 Sesamkranse hedder "Simit" på tyrkisk, og det skal man bare spise i tyrkiet, for der smager det bedst. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne