Ovnstegt søtunge

Ovnstegt søtunge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : sissel

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 søtunge
1 gulerod
1 løg
1 bdt.forårsløg
 en håndfuld champignon
 en håndfuld cherrytomater
 citronsaft
 lidthvidvin
 evt.en sjat fløde
 
Opskrift:
Søtungen skylles godt (glat fætter) og drysses med groft salt.
Grønsager snittes fint og sauteres let, hvorefter de lægges i et smurt ovnfast fad og drysses med lidt salt.

Ovenpå grønsagerne placeres søtungen (inkl. hoved m.m.) og den dryppes med citronsaft. Læg en håndfuld halve cherrytomater rundt om søtungen. Dæk fadet med stanniol – sæt det i en 225 gr. varm ovn i ca. 20-25 min.

Der kan evt. hældes en sjat fløde ved søtungen de sidste 2-3 min. (kan også suppleres med et skvat hvidvin).

Hvis søtungen fileteres – halveres stegetiden.

Smager fortrinlig med båndspaghetti, men er også helt suveræn med nye kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 55957 gange,
og udskrevet 1341 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-17 17:55:48
Nem opskrift som blir rigtig lækker. Jeg må tilskrive mig Alexanders kommentar mht. At det er en god opskrift med basisvarer man har i sit køkken ;)

  -   2011-05-28 20:17:06
Nem og lige til, og godt at den kan laves med normale ingredienser, der normalt findes i de fleste køkkener