Blåbærtærte 03
Hovedingrediens : Bær - Blåbær Indsendt af : Sofin Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mørdej:
Smuldr smør, flormelis og mel. Riv marcipanen og bland den i dejen. Saml dejen med væsken – ælt ikke for meget! Dejen pakkes ind i film og stil den koldt, så længe som muligt. Dejen forledes i tærtefad, prikkes. Der lægges bagepapir i formen som fyldes med ris/bønner og forbages i 15 min. på 200 grader C alm. ovn. Risene tages op og gemmes til næste gang. Fyld: Blåbærrene drysses med vanille og evt. sukker (brug evt frosne optøede bær). Fyld dem i den forbagte tætebund Creme: Mandlerne blendes næsten til mel. Pisk alle ingredienserne sammen og hæld cremen over bærrene. Tærten bages i 15-20 minutter ved 200 grader C alm. ovn – til cremen har fået nok. Drysses evt. med flormelis og spises lun eller kold. Tips: Hindbær fungerer også fint |
|
Opskriften er vist 94569 gange,
og udskrevet 1896 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (16 stemmer) |
|
Kommentarer caj - 2015-09-18 08:19:51 Hvad skal risene og bønnerne bruges til? anonym - 2013-08-03 12:27:24 Er lidt i tvivl omkring cremen, hvordan laves den? Dorthe - 2011-08-17 11:47:53 Den mest fantastiske blåbærtærte jeg nogenside har smagt. Men næste gang vil jeg nu prøve at tage mindre smør i, for den er meget fed. Kan varmt anbefale den. anonym - 2010-09-01 16:30:28 Den smager super godt sammen med en god klat creme fraiche....når den er blevet kold!!! thilda hansen - 2010-08-10 18:45:28 den er bare lækker :D anonym - 2010-01-19 17:09:02 Den er ekstrem sød og meget fedtet. den der er ved hun ikke kan danse ballet:( - 2007-11-20 19:51:13 mmm...lyder bare super |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne