Chokolade- banan- og abrikos lagkage

Chokolade- banan- og abrikos lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : AD

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 færdig lagkagebunde
200 g.chokolade med mindst 70 % Kakao
5 dl.piskefløde
1 glasabrikos marmelade
2.5 banan meget moden
 
 Pynt:
 friske jordbær eller hindbær
 Om vinteren kan anvendes ristede nødder/ mandler / kandiserede violer
 
Opskrift:
Først laves chokoladecremen smelt chokoladen i fløden på svag varme i en gryde på lavt blus imens du pisker med et piskeris, så chokoladen ikke brænder på i bunden af gryden og det må ikke koge. Herefter stilles blandingen i køleskabet i mindst 2 timer.

Herefter piskes det til flødeskum.
Bundene kan hvis man kan lide det stænkes med lidt Grand manier.
Den nederste bund smøres med et tyktlag abrikosmarmelade ca. lidt mere end halvdelen af marmeladen.

Bananerne skæres i skiver ca 2 cm, og lægges i marmeladen. Herefter lægges et lag med chokoladecreme, ca. halvdelen af cremen.
Den øverste bund smøres med det sidste af abrikos marmeladen og lægges på toppen. Resten af chokoladeflødecremen kommes på toppen af kagen.

Kagen stilles koldt i køleskabet indtil dagen efter (og husk ikke at have stærkt lugtende madvarer med hvidløg eller karry liggende i køleskabet så skal de pakkes ind, ellers tager kagen smag herefter)

Dagen efter pyntes kagen og
hvis man lyster kan man lave en kant rundt om kagen med flødeskum på bedste konditorvis med sprøjte tylle.

Tips:

Lagkager bliver ofte altid bedst/mest snaskede hvis de laves dagen før de skal spises. men vent med pynten.





karakterer:
Opskriften er vist 19548 gange,
og udskrevet 351 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu