Klatkager
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Klatkager af risengrødHvad er en klatkage? Er det en pandekage, en vaffel, eller grød? Både og – den populære spise består som udgangspunkt af risengrød, som er rørt til en slags dej med æg, sukker, mel og evt. lidt vanilje. Klatkager af risengrød er faktisk en gammel opskrift, som i gamle dage blev brugt mest af nød tor at opbruge alt det man havde af madrester. Så klatkager af risengrød passer faktisk perfekt ind i vores dages tanker omkring stop af madspild. Netop i december måned er der alle muligheder for at lave klatkager af risengrød, da netop risengrød står på menuen i mange hjem rundt omkring. Og hvem kender ikke til at skulle kassere den sidste lille rest af risengrød? Klatkager af risengrød smager fantastisk, så der er ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i at bage en portion.Klatkager tipsKlatkager kan faktisk laves af både risengrød og risalamande og serveres med et utal af tilbehør. Klatkager af risengrød er en sikker klassiker på morgenbordet efter juleaften, eller som lækker eftermiddagsmad eller dessert i december. Klatkager af risengrød behøver ikke altid strøs med sukker eller få en klat almindelig syltetøj. Hvad med at prøve dem med en lækker æble-brombær-kompot? Eller tranebærsovs med ahornsirup? Eller endda måske med noget lakridssukker? Klatkager med risengrød kan med fordel tilsættes lidt surt, f.eks. citronsaft eller lidt revet citronskal for at gøre dejen lidt mindre tung. Du kan også eksperimentere med at putte rosiner, hakkede mandler, tørrede tranebær eller andet soltørret frugt i dejen. Kun humør og ønsker sætter grænser for hvad dine klatkager af risengrød skal indeholde. En lun klatkage af risengrød vækker altid lykke hos store og små, men de kan faktisk også spises kolde som snack. Drys med lidt kanelsukker og put klatkager af risengrød i ungernes madpakke som en lille overraskelse i den søde juletid. |
Opskriften er vist 2315744 gange,
og udskrevet 18173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (601 stemmer) |
|
Kommentarer Bodil - 2023-01-25 13:14:24 Her hos os får vi klatkager med saftsovs og bacontern til det smager fantastik Steen Hedegaard - 2022-11-10 12:30:09 Vi fik klatkager hos min oldemor, når vi var på ferie i starten af 1960'erne. De blev serveret med solbærsyltetøj. Klatkager er jævnligt på programmet, når vi skal have en kødfri dag. De er et hit med hjemmelavet havtornmarmelade. Det skulle I prøve. Josefine - 2022-03-20 14:39:44 De kan bestemt også anbefales at laves glutenfri for folk med cøliaki, udskift hvedemel med istedet rismel og har man også laktose allergi, så brug plantemælk fx havremælk istedet for alm mælk. De bliver SÅ lækre som dessert også bare uden noget på.😋 Lisbeth - 2021-05-18 09:48:25 Prøvede opskriften for første gang i går, og det bliver bestemt ikke den sidste. MUMS 😋. Poul Erik - 2021-02-19 17:28:30 De smager også fortrinligt med mørk sirup og kanelsukker på. Thomas O. - 2020-12-17 16:56:41 Jeg har brugt den opskrift en del. Og i aften bruger jeg den igen 😉 de er super Jytte - 2020-12-04 13:30:22 Dem lavede min bedstemor for 50 år siden til mig og jeg har hid til sjus’s mig frem til en konsistens der kunne hænge sammen når de kom på panden. God appetit jan - 2020-11-10 17:16:59 denne er den beste har prøvet mange Liselotte - 2020-11-08 16:50:38 Ja klat kager smager godt da enligt smagte det Jørgen Vestergaard - 2020-11-05 00:06:00 Honning som tilbehør er det bedste (for nogen), og dansk honning som tilbehør er det bedste for den danske fauna! ellen minke - 2019-12-26 22:00:02 kan de fryses Signe - 2019-11-10 10:32:47 Jeg elsker klatkager og jeg har prøvet mange forskellig opskrifter. Men det her er den bedste Inger - 2019-10-14 08:52:16 Lækkert med klatkager. Jeg måtte dog komme 2 spsk. mere mel i før at konsistensen var rigtig Karen - 2019-08-16 00:58:22 jeg laver dem i vaffelmaskinen camilla - 2019-05-25 15:26:39 de smagte rigtig godt og det er en god måde at bruge resterne af rigsengrøden William - 2019-01-07 12:01:09 De smager gooooodt 😋 mine unger siger at jeg skal lave dem hver weekend nu😳 Mariane - 2018-11-08 17:56:04 Kan nu bedre lide klatkager af en rest havregrød. Tilsæt et æg, et par skefulde mel og lidt vanillesukker. Palle - 2017-10-08 16:05:43 4 spsk. hvedemel, så er de nemmere at vende på panden Birgit - 2017-10-08 15:16:40 Fin og nem opskrift. Smager dejligt! anonym - 2017-10-06 16:43:03 De er de beste nogen sene 😋😉 anonym - 2017-10-04 18:01:38 Det er nogle af de bedste klatkager jeg har smagt, men nu har jeg jo også selv lavet dem😂😘 Karin - 2017-03-19 11:22:30 De smager fantastisk 😘 TOM - 2017-02-07 09:41:02 Ja klatkager smager godt Birthe - 2016-12-27 16:33:14 De kan fryses , nem dessert eller til kaffe. Lige til at tage op . anonym - 2016-11-23 20:52:20 Lækker opskrift de blev perfekte. Kan de fryses?? Pia Abrahamsen - 2016-10-31 18:09:30 Super fin opskrift. Nem at gå til :-) Min søn har glutenallergi, så vi lavede det med en glutenfri "hvid" mel, og det blev en succes :-) Bestemt ikke sidste gang, at vi gemmer det overskydende risengrød ;-) Helene - 2016-10-23 12:06:39 Super god opskrift. Brug kun "rigtig" grød, god og fast ikke flydende købe-shit :-) John - 2016-02-16 17:19:37 Put nogle havregryn i så bliver de rigtig gode heicub - 2015-05-09 13:53:09 Rigtig lækre.....godt tip : lav dem forholdsvis små (spsk str) og steg dem ved svag varme, så går de ikk i stykker og er nemme at vende. Da jeg fandt ud af det gik det nemmere :-) anonym - 2015-02-19 12:38:13 Klatkager de smager af nam nam prøv at smage dem susanne - 2014-12-04 13:06:08 super gode og nemme og lave smagen er også god Birgit - 2014-11-23 19:28:31 Jeg kom alle ingredienserne. I en skål brugte håndmixer i 3. Min og dejen var perfekt. Og husk at lave 3 klat kager ad gangen og brug en tynd paletkniv til at vende med så går de ikke itu det er allertiders opskrift. Og de smagte himmelsk især efter en tur i skoven på en råkold novemberdag. :-D anonym - 2014-11-16 10:46:47 De er super gode. Vent med at vende dem til de er næsten gennemstegt, så skiller de ikke. Line - 2012-12-03 19:41:01 et ekstra æg, og det passer fint... de skiller stadig nemt, men lidt tålmodighed, også er de perfekte :D anonym - 2012-09-14 21:42:39 Smag er super men de bliver alt for tynde. Skal steges meget langsomt på pande for ikke at gå i stykker. Fandt ud af at de var nemmere at smide på bagepapir og i ovnen. Lisa og Lotte - 2011-10-31 17:05:20 Før var vi trætte og deprimerede, så prøvede vi disse klatkager, nu har vi det meget bedre. Tak for hjælpen klatkager! anonym - 2011-09-25 17:08:39 Super opskrift, de bliver sprøde og lækre. julenisserne - 2010-12-15 09:04:03 Super lækre klatkager! -prøv evt. med rigtig vanilie :) Stephanie - 2010-02-22 11:07:04 Man må IKKE smage en dej til, når der er alm. æg i ! - Hvis den skal smages til, skal det være med pasteuriserede æg ! Bare lige en reminder :) Jeppe - 2010-02-14 11:53:36 Lav dem i en æbelskivepande, så behøver man ikke bøvle med at de går i stykker Jeppe - 2009-10-03 12:53:02 De er super lækre:D! jeg synes osse de skilder forholdvis nemt, så bare tag lidt ekstar mel i :D! mmmmh Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne