Ris-Æble-Kage
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
|
|
Risene koges i vand tilsat lidt salt i ca. 30 min. Når æblerne er afkølet, skæres i både og kernehuset fjernes. Til sidst skæres æblebådene i skiver.
Æblerne fordeles i en smurt tærteform (ca. 22 cm. i diameter).
Atwel blandes i melet sammen med vanillesukker og bagepulver. Æggene piskes sammen i en anden skål. Smeltet, afkølet fedtstof og ris tilsættes.
Melblandingen piskes i æggeblandingen lidt af gangen, og dejen hældes over æblerne. Nødderne hakkes groft og fordeles på kagen.
Kagen bages ved 200oC i ca. 40 min. på midterste ovnrille. Kagen serveres lun.
Tips: Kagen kan serveres med 1 spsk. Cheasy fraiche evt. tilsat lidt vanillesukker. I stedet for at koge ris, kan der anvendes 200 g. risvandgrød - se opskrift herunder - Dette giver kagen en mere luftig konsistens. |
|
Opskriften er vist 24163 gange,
og udskrevet 476 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Samael - 2012-12-03 22:37:07 Det kan godt være at der ikke er meget fedt i, men der er masser af kulhydrater, så den er ikke sund. Jeg ville aldrig bruge et kunstig sødemiddel, det er kemi, som kroppen ikke har godt af og som påvirker hjernen uheldigt. Google selv oplysninger herom. Marlene - 2007-03-10 15:44:46 En smag som en drøm og næsten fedtfri margit - 2005-01-01 01:01:01 smager skønt - bland evnt. 1 dl rosiner mellem æblerne Jonna - 2005-01-01 01:01:01 En dejlig frisk dage, meget velegnet som dessert |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne