Rabarbertærte Diabetes

Rabarbertærte Diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarbertærte Diabetes, billede 4 Rabarbertærte Diabetes, billede 1 Rabarbertærte Diabetes, billede 2 Rabarbertærte Diabetes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Hvid hvede
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
500 gram Rabarber, renset vægt
100 gram Perfect Fit (Sødemiddel) Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Dejen æltes sammen. Lægges koldt i en time. Rulles ud og kommes i en tærteform.

Sødemiddel og Maizena blandes og vendes i rabarberne.

Strimler af dej lægges over rabarberne.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 99472 gange,
og udskrevet 1972 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6082 (1448 kcal)
KJ pr. Pers. 760 (181 kcal)
Vægt ialt 958 gram
Vægt pr. Pers. 119 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 634 KJ (151 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 15.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-07-12 23:24:29
er denne opskrift indrettet, altså skal fedtstoffet halveres da der bruges perfect fit

  -   2021-07-12 23:21:57
til erfaren diabetiker der står 75g magarine ijje 150 som du skriver, jeg vil nok hellere påpege de 175g hvedemel

  -   2021-04-05 18:44:45
Kan bruge frisk frugt som blåbær og jordbær , kiwi og bruge samme fremgangs måde som med rarberber

  -   2020-04-17 09:55:46
Perfect Fit skal blandes med det tørre (mel) og ikke i fyldet direkte!

  -   2019-01-08 11:24:16
hej kan man fryses tærte?

  -   2018-06-04 16:55:13
Kan kalde denne rabarber tærte sund da jeg gastric op Og vil leve sund Kan man erstatte hvid hvede med alm hvedemel eller groft mel ?

  -   2017-10-07 19:17:30
Diabetikere kan i dag spise som alle andre. Hvis vi spiser for fedt og kulhydratholdigt, tager vi på, får hjerte-/karproblemer. Lige som andre. Intet problem i denne opskrift.

  -   2017-09-29 22:36:49
Desværre en bag forrige kommentar, der udgiver sig for at være diabetiker, men tilsyneladende ikke har begreb om sygdommen. I dag kan diabetikere leve som alle andre, og indrette sig på eventuelle udfordringer i det, man indtager. At fedt er som sukker for en diabetiker er simpelthen ikke korrekt. Ingen skal spise for meget fedt. Punktum. Hilsen en ægte diabetiker

  -   2012-02-18 22:47:56
Jeg forstår ikke helt hvad problemet med margarine er. Dels står der 75 gram ikke 175 eller 150 gram. Og ja margarine er ikke det bedste for diabetikere. Nå men anyways. Det er første gang jeg forsøger at bage med sødemidler som Perfect Fit, og jeg må indrømme at jeg synes at resultatet smagte aldeles grufuldt. Det kan i hvert fald ikke anbefales at bruge optøede rabarber i stykker, da den overskydende væske omdanner Perfect Fit til store seje klumber (som godt nok forsvandt under bagningen men alligevel)... 0 point for smag.

  -   2009-09-20 18:08:27
Joeh, 175g fedtstof ER da meget - men så skal man jo også spise HELE tærten! Hvis man beregner at denne tærte er til 8 personer, så er det ca 10g fedtstof pr. person/portion... Og en kage er jo "en kage" - altså noget som man skal nyde i begrænset mængde - specielt hvis man er overvægtig, har diabetes, eller lign...

  -   2009-04-25 10:11:23
Vi glemte at lægge dejstrimler over ups. Mener den bør serveres med noget kreme fraiche, kvark eller skyr smagt til med vanille og evt. lidt flydende Sød.

  -   2008-09-14 20:23:01
1 5 0 M A R G A R I N E T I L D I A B E T I K E R E !!!! Det er lige til at blive alvorlig syg af. Fedtstof er farligere end sukker for en diabetiker, fordi fedtstof omdannes til store mængder sukker under fordøjelsen. Alt for mange mennesker tror, at hvis man blot erstatter sukkeret i en kage med sødemiddel, så kan den spises af diabetikere. D E T D U E R B A R E I K K E. Kager til diabetikere skal "oversættes", så de opfylder følgende krav 1) Sukker erstattes med Atwel eller PerfectFit, der søder OG tilføjer fibre, der forsinker optagelsen af fedt og kulhydrater fra fedtstof og mel og dermed forhindrer en hurtigt stigning af blodsukkeret. 2) Fedtstof nedskæres med mindst 1/3, der kan erstattes af fx fromage frais eller fromage blanc/kvark. 3) Hvis kagen indeholder mælk skal der bruges skummetmælk eller minimælk. 4) Mel skal erstattes med hvid hvede.