Bedstemor Ands æbletærte
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt af : Anders Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dejen æltes sammen og deles i to lige store dele som trykkes flade med hånden. Stilles på køl i 1 time med film mellem lagene.
Imens skrælles æbler og deles i to halve og udkernes. De skæres i skiver på 2-3 mm og vendes med citronsaft. De øvrige ingredienser til fyldet blandes i en anden skål inden de vendes i æblefyldet. Dejpladerne tages ud af køleskabet og vendes ud på et melet bord. Den ene dejplade rulles ud, så den er lidt større end tærteformen. Smør evt. tærteformen i lidt smeltet smør, og læg derefter den udrullede tærtebund i så den også dækker siderne. Fordel æblefyldet over bunden. Rul den anden dejdel ud og læg den som "låg" over æblefyldet. Med fingrene trykkes låget i kanten forsigtigt sammen med dejbunden. Skær med en kniv 4 store revner i låget, så dampen kan slippe ud. Pensl med vand og strø med rørsukker. Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i godt 45 min. Tips: Serveres gerne lun med flødeskum, is eller softice. |
|
Opskriften er vist 127583 gange,
og udskrevet 2793 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (78 stemmer) |
|
Kommentarer Bedstemor And - 2019-10-07 05:13:00 Det her er verdens bedste æbletærte, som er frisk og ikke overskygges af kanel! Det er en opskrift, jeg har brugt i mere end 10 år. Derfor har jeg også et par gode tips til de, som kunne være interesserede: 1. Smøret skal være stuetempereret inden miks. Ud af en 250 g. pakke, kan man med fordel bruge de sidste 10 g. til at smøre fadet med. 2. Når dejen deles i to, fungerer det bedst at have en anelse mere dej til bunden. 3. Jeg putter derudover lidt revet citronskal, en knivspids kardemomme og en smule revet ingefær i fyldet (ca. en tsk.) 4. Hvis man er til nødder er det også mega lækkert med en håndfuld hakkede mandler eller valnødder i mikset, inden æblerne blandes i. 5. Jeg bager altid min tærte på 180 i forvarmet ovn og tjekker til den efter 35 minutter. Den plejer nok at få omkring 40 - gå efter farven :) Hania - 2018-09-11 19:05:18 Meget lækker tærte!!! Men min dej blev lidt slatten jeg anbefaler at putte lidt mere mel i dejen. Men kan man bruge jordbær eller chokolade is til servering? Mit navn - 2015-05-19 14:41:05 Kanel i. Køl den helt ned i køleskab. Flødeskum til. Brugte ikke engang halvdelen af æblerne. den bedste æbletærte jeg har smagt. Bum færdig. Nanna - 2012-03-18 12:05:15 Super god kage! lod vær med at putte muskatnød i, strøede istedet nogle mandelflager oven på.. nydes varm med en stor klat flødeskum på! MUMS.. nanna - 2011-01-31 14:48:00 hey, rené: årgang X kritiserer ikke opskriften. han/hun siger bare, at han/hun erstattede visse ingredienser med nogle andre. årgang X har på intet tidspunkt sagt, at han/hun er utilfreds... kommentarerne er jo til for at give gode råd og konstruktiv kritik af opskrifterne ;-) rene´ - 2010-09-22 07:51:06 til årgang x brug din egen opskrift hvis du er utilfredt med andres Marianne - 2010-09-19 15:54:51 Rigtig god grundopskrift på tærtedej, den er aldrig mislykkedes for mig! Så kan må jo selv bestemme fyldet. Personligt består mit fyld af æbler, kanel, lidt smør/magarine og sukker. Lonni - 2010-08-02 15:09:30 Lækker lækker opskrift ! bliver helt sikkert brugt mange gange fremover line - 2010-07-19 16:21:00 super lækker tærte. dejen drillede bare da den havde været i køleskabet, så det blev lappe løsning både bunden og toppen.. men ellers super god.. Rip Rap og Rup - 2010-01-31 12:46:35 MHHH! Smager så godt. Den smager bedst med cremefaice eller flødeskum :-) joan... - 2009-12-18 12:24:48 kan tærten fryses og så varmes før servering.. Moi ^^ - 2009-06-14 18:42:07 Viildt god!!! .. Jeg brugte 7 æbler, det syntes jeg smager bedre. Serveres bedst lun med en dejlig vanilie is ;b andersine - 2009-04-26 19:08:17 for folk der mangler lidt tærte-erfaring kunne man godt bruge lidt mere information i opskriften... Anne - 2009-02-12 15:31:10 FANTASTISK TÆRTE! Jeg kom lidt reven marcipan i bunden og det gjorde den virkelig lækkert - kan varmt anbefales! momogitte - 2008-10-25 20:33:50 jeg har også prøvet opskriften. Jeg synes den er meget god og bliver også lavet igen. Men pas på med sukkeret i fyldet. Jeg synes ikke der skal mere end 75-100 gr sukker i. Den er lige sød nok, for min smag. Men selvfølgelig er smag og behag forskellige. Line - 2008-09-25 09:49:16 Hov! den er da fra webers store grillbog... skal man ikke oplyse sine kilder? årgang X - 2008-08-20 23:16:13 Virkelig en dejlig hjemmebagt æbletærte! Jeg brugte ølandshvede, graham, samt alm hvedemel... Jeg brugte frisk annanas sammen med æblerne, mandler, kanel og vanilje. Det nem at pynte med overskydene dej og få et prof. resultat! :) C Rikke - 2008-02-16 15:58:44 Det er bare en rigtig god kage, jeg kom lidt kanel og hasselnødder over æblerne, det blev super godt!!!! futtemor - 2008-02-08 21:19:55 virkelig lækker tærte.... kæresten ælsker den...(og det gør jeg også) Laura - 2007-09-22 14:12:24 Glæder mig til at lave den. Den lyder rigtig lækker :D Nussien - 2007-09-06 21:48:23 Verdens bedste æbletærte. Serveres bedst lun med kold cremefraice |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne