Grydestegt fasan
Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl og tør fasanerne, skær evt. underlår af.
Krydr dem med salt og peber og fyld dem med skyllet, tørret persille og lidt bacontern. Luk med kødnåle eller sy med bomuldsgarn. Smelt smørret i en stegegryde og svits de resterende baconterningerne, underlår og evt. afpuds fra fasanerne heri. Kom derefter fasanerne i gryden og brun dem pænt på alle sider. Hæld rødvin og fløde ved, læg låg på og lad fasanerne simre 1-1½ time, til de er møre. Tag fasanerne op og hold dem varme. Stegeskyen drysses med lidt hvedemel og lad det stå et øjeblik til fedtet har opsuget hvedemelet. Sigt stegeskyen og bring den i kog, jævn den let og smag til med salt, peber og ribsgele. Farv evt. med et par dråber kulør. Del fasanerne i halve eller kvarte og server dem med sovsen og små smørristede kartofler og waldorfsalat. |
|
Opskriften er vist 449088 gange,
og udskrevet 15990 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (156 stemmer) |
|
Kommentarer Susanne - 2024-01-20 16:58:58 Bruger ALTID denne opskrift, da den er nem og smager pragtfuldt Nancy - 2022-12-05 19:28:17 Meget nem og meget lækker. Brugte pansetta isf bacon og kom også lidt knoldselleri ved under braisering. 5 stjerner fra mig. Anita - 2021-10-25 17:57:15 Let og lækker opskrift. Det smager fantastisk! Karin - 2020-10-28 11:24:39 Lækkert, fulgte ikke opskrift helt. Enebær i. Ekstra bacon i MS - 2019-10-26 12:49:18 Ville være rart hvis der blev skrevet om retterne er fryseegnet Susanne - 2019-05-05 16:40:28 Super let opskrift. Jeg kommer dog bacontern indeni også, så bliver fasanen ikke tør. Karina - 2018-11-18 10:12:46 Undlod persille Enormt lækker sovs John - 2018-11-09 12:44:48 Det smager såå godt. Orla - 2018-10-19 14:23:19 Tager man backon op vincent - 2018-01-22 13:44:30 det er en rigtig lækker ret kan godt anbefales :D Søren - 2017-02-28 19:45:48 Lækker opskrift, jeg tilsatte desuden løgbåde og store gulerodsstykker, det fungerer fint :) Anders Falktoft - 2016-10-15 15:40:59 rigtig god/velsmagende og nem at lave--bruger ofte jeres opskrifter som jeg er meget glad for--så mange tak. Lisbeth - 2016-03-26 23:49:06 Havde lyst til noget " vildt" derfor blev det fasan. 🌿 Rannvá Olsen - 2016-03-13 20:38:17 Dejlig opskrift smagte meget godt .. lars - 2015-11-06 14:07:03 den er også super god til andefugle Eva - 2014-02-17 17:01:18 Super nemt at lave, smager pragtfuldt også med kartoffelmos til 😊 Hans Norge - 2014-02-03 12:23:21 Denne opskrift er efter min overbevisning den bedste måde at tilberede fasan på. Jeg gør dog en lille ting anderledes, idet jeg blander noget bacon i persillen, som fyldes i fuglen. jeg mener, at det er med til at undgå, at fasanen bliver tør, for da er den uspiselig. Og til Yogi vil jeg blot sige: Hold dig til kyllinger, så undgår du at få "ødelagt" dine skrøbelige tænder ! Yogi - 2013-10-26 18:51:42 Købte min fasan i supermarkedet, og der var hagl i. Er der en smart måde, så man ikke skal spise sit måltid, og samtidig frygte for en tandlægeregning til tandskader? Troolface - 2012-03-15 09:08:07 Den smager som tomatsuppe fløde kernemælks kultur Henning - 2010-04-30 13:24:15 Det er super nemt..Hvis man paterer fasanerne inden.. Rul bacon om, og brun dem. Derefter hældes fløde og rødvin i gryden..og det koges i 1- 1½ t. Kommes i et ildfastfad.. sovsen jævnes og hældes over. sættes i ovnen, med staniol over Grethe - 2009-07-25 08:28:31 Der er ingen grund til at bruge smør,man kan sagtens brune fasanerne i baconfedtet hvis man starter med at putte det i gryden først Jesper - 2009-04-22 00:27:35 der er vel bacon i sovsen så ? eller tager man det op? Koppa - 2009-03-01 15:10:49 Prøv stegepose og i ovnen på 00 gr, 1 time. Væden og kødets fugtighed er bare tip top. Charlie - 2009-03-01 15:09:08 Delikat. Men prøv i stegepose i ovnen. Bliver yderst saftig uden at "sejle i væde" 180 gr. 1 time ca. Linda - 2008-12-03 15:51:59 Helt fantastisk lækker og helt vildt nem at lave. Tina - 2008-05-24 15:10:06 Fantastisk ret, nem at lave. Især sovsen var et stort hit. Henrik - 2007-09-23 18:06:44 Dejlig lækker mør, både bryskød og lår. En fantastisk dejlig sovs. Topkarakter herfra Per - 2005-01-01 01:01:01 Partering, her skæret lårene af helt inde ved skroget, brystet skæres tæt ved brystbenet og rundt ved skroget så du får filetter uden ben. Per - 2005-01-01 01:01:01 Prøv at byt rødvinen ud med portvin. Underlåret er meget senet og ikke så godt kød, det kan skøres af og blot koge med for at give kraft. Pia - 2005-01-01 01:01:01 Salat med flødedressing (eddike, sukker og fløde) er også godt til anonym - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk!!!! verdens bedste sause!!! Anniá - 2005-01-01 01:01:01 Dejlig med en lækker vildtret, dem er der ikke mange af anonym - 2005-01-01 01:01:01 Super lækkert... anonym - 2005-01-01 01:01:01 skøn ret :o) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne