Afrikansk linsesovs med brød
Indsendt af : Jono-piin Indsendt : Red : |
|
|
Brød:
1. Gæren røres ud i det lunkne vand. Olien tilsættes. 2. Herefter kommes melet og krydderier i. Hold lidt af melet tilbage, mængden af hænger af hvor tørt melet er. 3. Rul dejen glad og rund (som en pizza-bund, bage tykkere) og skær den i 4 lige store dele. 4. Løftes forsigtigt over på bagepladen (med bagepapir). 5. Lad dejen hæve mens du går i gang med sovsen. 6. Sæt brødene i ovnen og bag dem ved 230 grader i 20 min. (eller til de er lysebrunde - hold øje!) Linsesovs: 1. Hak løget fint og steg det gyldent i olie i en gryde. Rør godt. 2. Tilsæt tomatpuré. 3. Skyl linserne og hæld dem i gryden. Bland det hele under omrøring. 4. Drys med salt. Tilsæt vandet og lad det ele koge op. 5. Lad retten simre ved savg varme i 25-30 minutter. Brødet rives i stykker med finrene og dyppes godt i sovsen. God appetit! Tips: Det kan være en god idé at lade linserne stå i en skål med vand en time før man bruger dem! |
|
Opskriften er vist 9470 gange,
og udskrevet 197 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer JKI - 2012-01-12 16:00:14 Super ret - nem og lækker og hurtig at lave. Man kan bruge en dåse flåede tomater i stedet for pure og kun putte halvdelen af vandet i. Genial babymad hvis linse sovsen blendes og man lader være med at putte sesamfrø og salt i brødet. anonym - 2011-03-28 17:09:40 Husk: Hvadenten det er linser, kidneybønner (eller lign.), kikærter, skal man altid kassere iblødsætningsvandet!! :o) - 2007-11-12 17:25:46 Retten lyder måske lidt ulækker og mærkelig, men det er virkelig bare .. mums .. !! indsenderen - 2007-08-07 12:58:01 Det er faktisk en rigtig dejlig ret .. !! så bare i gang |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne