Hjemmelavet hvidløgsost
Hovedingrediens : Oste - Diverse oste Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Varm kærnemælken langsomt op til ca 50 grader den skiller af sig selv. Tag ostemassen op med hulske og lad den dryppe af i et dørslag. Gem vallen.
Skær flødeosten i små tern og rør den med kærnemælksmassen til den bliver jævn evt. i foodprocessor. Lad ostemassen køle af snit purløg fint og pres 2-3 fed hvidløg i og smag til med salt og hvid peber. Rør evt. lidt af vallen i så den er let at smøre. Vallen kan bruges til bagning. Tips: kan smages til med persille hakket peberfrugter chili eller nøddekerner. |
|
Opskriften er vist 42244 gange,
og udskrevet 753 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (9 stemmer) |
|
Kommentarer lisser - 2011-11-04 18:54:28 når vallen er dryppet fra er der ikke så meget ostemasse tilbage så 2 l er tilpas til en gang hvidløgsost.. annette - 2009-07-08 01:13:42 Er det virkelig 2 ltr kærnemælk i mener, det lyder af meget.... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne