Laksemousse 02

Laksemousse 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.kogt laks
5-6 Husblas, blade
2 spsk.smør eller margarine
1 spsk.hvedemel
2 dl.hvidvin
 citronsaft
 salt
 peber
2 æg
2 spsk.fintklippet dild
1 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 dild eller brøndkarse
 
Opskrift:
Fjern skind og ben fra laksen og skær den i små stykker. Hak eller mos fiskekødet.
Læg husblasen i blød i koldt vand.
Smelt fedtstoffet i en gryde og bag op med mel og hvidvin. Kog godt igennem. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Vrid husblasen let op og rør den i saucen. Rør til den er helt opløst.
Tag gryden fra varmen og lad saucen svale let af.
Tilsæt æggeblommer, dild og laks.
Pisk æggehviderne helt stive og pisk fløden til skum. Vend begge dele forsigtigt i moussen og hæld den i en rund skål eller form. sæt moussen koldt 3-4 timer.
Vend moussen ud på et fad og pynt med dild eller brøndkarse.

Tips:

Tilberedningstid: Ca. 20 min. + 3-4 timer for massen at sivne. Lav evt. retten dagen før den ksla bruges.





karakterer:
Opskriften er vist 18960 gange,
og udskrevet 497 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-12-24 00:12:07
Også god med fiske bouillon.