Kartoffelbagt mørksej med krydderurter
Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund af løg og porre:
Snit løg og porre, og svits grønsagerne i olie et par minutter. Krydr med salt og peber. Kartoffelmos: Start med at koge 400 g kartofler i usaltet vand (så er de lettere at mose). Mos kartoflerne med æg, friske, hakkede krydderurter, salt og peber samt lidt af kogevandet fra kartoflerne. Mosen må ikke blive for tynd. Mørksejfileter: Mørksejfileterne foldes, så de er ensartede i tykkelse. Placér dem i et smurt, ildfast fad, og krydr med salt og peber. Kartoffelmosen fordeles over fileterne, og retten bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 12 min. Kaperssauce: Fiskefond og fløde koges ind, til saucen får en passende konsistens. Den smages til med sennep og hele kapers. Retten serveres med brød og en grøn salat. |
|
Opskriften er vist 37185 gange,
og udskrevet 1029 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer line - 2012-01-12 19:54:37 lave det her til aften og det smagte okay. jeg lave et helt kg kartofler og mossen var der ikke en finger og sætte på, sagde kærsten, kom også knul selleri i grønsagerne så der var noget mere fyld og det var ikke dårligt, have bare kommet lidt for meget peber i :( men det er da ikke sidste gang jeg laver denne ret :) marjanne - 2007-10-15 19:22:53 opskrifteb mangler at skrive hvor længe det tager at koge fonden ind! nu er fisken færdig men saucen!!!! nej den får aldrig en god konsistens , og kartoffelmos af 400 gr kartofler rækker ikke, det kan slet ikke dække det hele Rikke - 2007-09-19 20:56:29 Rigtig god, men fisken skal jo på dunden af fadet. nem at lave tager bare lidt tid |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne