Kartoffel- auberginegratin
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Grækenland Kilde : Bjørn Kok Indsendt af : Bjørn kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skæres i tynde skiver (1 mm)
Løgene hakkes fint.
Kartofler, løg, presset hvidløg og finthakket oregano vendes i en skål med olie, salt og peber.
Lægges i et smurt ildfast fad som sættes i ovnen 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.
Auberginer skæres i skiver ca. 1 mm. Vendes med olie og smuldret feta, lægges over kartoflerne, Fadet sættes i ovnen yderligere 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Græske frikadeller: Hvidløget presses og krydderurterne hakkes fint, citronskallen rives fint. Farsen æltes godt sammen og hviler en ½ time. Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side. Servering: Server gratinen med græske frikadeller tatiki og evt. lidt olie fra frikadellerne. Drys med friskhakket oregano |
|
Opskriften er vist 50565 gange,
og udskrevet 5960 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (14 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-03-14 18:10:25 Brugt gorgonzola ost i stedet for feta.. Smager lækkert Leif - 2008-08-04 12:04:48 Alletiders gratin - passer til meget andet end frikadeller - velegnet sammen tzaziki - pas på ikke at give auberginerne for meget, så tørrer de ind. lis - 2007-07-21 10:21:29 helt viunderlig ret Pernile - 2007-07-13 11:38:20 Jeg tilsatte hakkede grønne oliven og sløjfede saltet Line - 2007-07-10 21:05:50 Jeg fik ikke lavet gratinen og kan derfor kun udtale mig om frikadellerne: Super lækre frikadeller. Jeg tilsatte 1 revet squash i stedet for de sidste 500 g. oksekød. Derudover tilsatte jeg noget vand hvilket gave en mere medgørlig konsistens. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne