Lammefrikadeller med feta
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Grækenland Kilde : Bjørn Kok Indsendt af : Bjørn kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hakket lammekød, smuldret feta, æg, presset hvidløg, finthakket persille og oregano, revet citronskal, salt og peber æltes godt sammen og hviler en ½ time.
Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side. Tips: Vi har serveret lammefrikadellerne med salat, pitabrød og Baba ganoush |
|
Opskriften er vist 147110 gange,
og udskrevet 4537 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (76 stemmer) |
|
Kommentarer Den glade - 2017-02-08 09:57:03 Jeg synes at det er de bedste frikadeller jeg nogensinde har smagt! Jeg laver dem igen og igen! De består af så mange små lækre detaljer og det hele harmonerer bare sammen! Der er rig mulighed for at eksperimenterer mere med dem, på grund af de mange detaljer, men jeg synes simpelthen at de er fantastiske! Ditte O - 2012-11-29 17:22:44 Har flere gange lavet den som farbrød. Uden persille er det en god ret til fuseren. Børnene elsker den - især når jeg tilsætter soltørret tomater. anonym - 2012-10-10 13:28:52 Hvor mange er en potte..? fussi - 2012-07-08 08:03:30 Må persille genopvarmes? Ja Persille har fået en speciel mytisk status i danskernes bevidsthed når det gælder køkkenhygiejne, måske fordi persille førhen var en af de få krydderurter, der blev brugt som drys på maden. Line - 2011-10-15 14:01:15 Jeg prøvede at lave dem, da vi skulle have gæster, men synes desværre, de var alt for tørre. anonym - 2011-09-19 19:23:33 Mine børn var helt vilde med dem, dog syntes jeg de var ret salte. anonym - 2011-03-13 22:45:44 Man må godt opvarme persille igen, hvis man har vasket det ordenligt da man tilberede det Klaudia - 2011-03-03 04:46:03 Kan de fryses ned og opvarmes så?? Sara - 2010-05-09 15:10:46 De lyder virkelig lækre, men hvad kan jeg servere til, udover langtidsbagte grøntsager? anonym - 2010-03-27 16:46:44 Retter med persille må gerne genopvarmes, hvis persillen indgår i tilberedningen - f.eks. er med i kogningen eller i ovnen, ligesom her. Men hvis persillen f.eks. er drysset over retten efterfølgende, kan retten ikke opvarmes igen. anonym - 2010-01-19 18:22:47 Meget lækkert... Er blevet en fast ret hos os.. ;O) ... - 2010-01-07 21:03:06 jeg ville vide om den opskrift der står er stor nok til 4 personer?? anonym - 2009-06-14 13:06:29 Retter, som indeholder ikke-kogt persille bør ikke bruges som rester, da persillen har jordbakterier på sig, som får gode vækstbetingelser i den lunkne mad, og som danner giftstoffer, som mennesket ikke kan tåle. Disse giftstoffer kan ikke koges ud af den genopvarmede mad, og desuden er visse af jordbakterierne sporedannende, således at de heller ikke kan slås ihjel ved kogning i forbindelse med genopvarmning. Det er derfor tilrådeligt, aldrig at gemme rester af retter, hvor den rå persille ikke har været kogt Mette - 2009-06-13 20:48:15 Rigtig god opskrift, brugt dog 2 æg for at få en bedre konsistens. Men super lækre frikadeller. 10 fra mig ___ - 2009-01-06 16:06:15 De smager meget godt. Man kan lave lang tids bagte grøntsager til. anonym - 2008-12-12 14:57:59 nej du må ikke opvarme persille 2 gange..... Mig - 2008-08-20 18:16:47 de smager dejligt og krydret. Perfekt til en stor buffet eller familie aftensmad anonym - 2008-02-02 13:32:34 Er der nogen der ved om man kan fryse dem ned og genopvarme dem, jeg skal nemlig holde middag for 10 og vil gerne lave dem på forhånd, men jeg har hørt at man ikke på genopvarme persille... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne