|
400 |
gram |
Laksefilet uden skind400 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
|
1 |
dl. |
Vand1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
dl. |
Hvidvin, tør1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
|
150 |
gram |
Løg, pillet vægt150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
1 |
fed |
Hvidløg1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
1 |
tsk. |
Chili, flager1 tsk. Chili, flager
|
2 |
spsk. |
Olivenolie2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
360 |
gram |
Risottoris360 gram Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
|
3 |
dl. |
Hvidvin, tør3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
11 |
dl. |
Hønsebouillon11 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
50 |
gram |
Parmesanost50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
|
|
Basilikum, frisk Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
|
|
|
|
| |
Laksefileten deles i 4 strimler som lægges i et smurt fad.
Vand og hvidvin hældes ved og salt drysses over.
Dæk med Vitawrap.
Stilles i mikroovnen ved 900w. i 5 minutter.
Bouillonen kasseres.
Stil til side mens risottoen laves.
Risotto:
Svits finthakket løg og presset hvidløg i olie. tilsæt ris og svits med i 2 minuter.
Tilsæt hvidvinen af et par gange og lad den dampe ind mellem hver gang. Tilsæt så bouillon af flere gange og lade det dampe/koge ind mellem hver gang. Risotto skal have en konsistens af ikke for fast grød.
laksen plukkes/flages og vendes i risottoen sammen med revet parmesan og varmer med et par minutter.
Smages forsigtigt til med salt da bouillonen kan være salt.
Tips:
Tilføj evt. rejer eller aspargessnitter.
|