Verdens Bedste Fastelavnsboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt af : Nikolai Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dejen:
Mælk og gær opløses. Smør, æg kardemomme og mel blandes i. Æltes i 5 minutter Hviler i køleskab i 20 minutter. Cremen: Fløde og mælk blandes sammen. Tilsæt halvdelen af sukkeret. Kog langsomt op. Pisk æggeblommerluftigt med maizena og resten af sukkeret Når mælken koger hældes den forsigtigt i æggemassen under piskning Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigtigt op, tages af varmen og smages til med vanillesukker. Hæld cremen i en skål og stil den til afkøling. Rul halvdelen af dejen ud og skær den ud i firkanter på ca. 10x10 cm. ca. 12 stk. Læg lidt creme på midt på hver firkant. Luk omhyggeligt enderne sammen Sæt bollerne på pladen med samlingen nedad. Det samme gøres med den anden halvdel af dejen. Bollerne stilles til hævning i ca.1 time. Bollerne pensles med æg. Bages ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 12 minutter. Glasur røres af flormelis og kogende vand til passende konsistens, og glasuren fordeles på bollerne. Tips: I stedet for creme kan der bruges Marcipan masse: 125 g. sukker 125 g. smør 125 g. marcipan der kan også bruges marmelade i midten. |
|
Opskriften er vist 100448 gange,
og udskrevet 2893 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (39 stemmer) |
|
Kommentarer Sara - 2018-02-24 20:25:52 Jeg laver fastelavnsboller hvert år til min fødselsdag. Det her er ubetinget den bedste opskrift, jeg har prøvet. Når dejen har hævet på køl er den nem og smidig at arbejde med. Cremen er lækker og bollerne hæver flot. anonym - 2013-02-10 21:57:56 Fremragende fasterlavnsboller. Jeg bagte versionen med mascipanmasse. Også jeg brugte 1 pakke økosmør. Og ja, det er meget smør - men det er jo smørret, der gør'et. Mine gæster bad om at få opskriften! anonym - 2011-02-12 21:27:04 De smager meget a la de "mormorboller" bageren sælger :-) Ganske udemærkede :-) Iben, Odense - 2009-02-22 18:57:36 Har nu fået bagt - og må med det samme sige, at det er en super opskrift, som varmt kan anbefales! Jeg brugte dog kun 30 gram gær og fordoblede 1. hævetid. Samt kun 1 pk. økosmør, svarede til 250 gram... Brug håndmikser/røremaskine til dejen, for ja; den er fedtet - og husk at 1. hævning skal ske koldt/på køl - så bliver dejen perfekt at arbejde videre med! Selve cremen er også super lækker!!! Jeg brugte 3 øko-blommer (str. lille/M) og marizena udskiftede jeg til en øko-majsstivelse (fra urtekram). Til sidst tilføjede jeg en lille smule piskefløde til glasuren, hvilket jeg syntes gør den mere fyldig i smagen :-) og efter devisen, skal der syndes kaloriemæssigt, kan det ligeså godt gøres fuldt ud!!! I stedet for 24 stk, som angivet i opskriften lavede jeg 18 stk - og syntes det gav en super god størrelse og perfekt fordeling af creme! Men altså; en fantastisk opskrift, som der er mange muligheder for at rettet til efter egen smag, jvf. også mine egen forsøg herpå. Jeg kommer helt sikker til at lave disse fastalavnsboller hver år :-) susanne,gylling - 2009-02-22 09:11:59 til babara.syntes også først at dejen var en fedtet klump,men forsøgte så med en anelse mere mel...kun lige til den akurrat slipper,og så fungerede det.super opskrift. Barbara - 2009-02-21 14:38:04 Skal der virkelig så meget smør i?? Synes dejen bliver meget fedtet at arbejde med.. Skal den være det? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne