CHILI con carne til gutterne med HABANEROS
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Mexico Indsendt af : Jacob Schultz Pedersen Indsendt : Red : |
|
|
Skyl bønnerne og sæt dem i blød natten over. Kassér opblødningsvandet og skyl bønnerne igen og fjern evt. urenheder. Kog bønnerne i ca. 50 minutter. Gem et par dl af kogevandet. Hæld kogevandet af og lad bønnerne stå i sien mens du går videre.
(b) Brun kødet i en stor gryde, ca. 5 - 6 liter. Tilsæt hakket løg og hvidløg, og svits dette. (c) Tilsæt flåede tomater og tørret chilipulver. Lad det simre i ca. 30 minutter. omrør blandingen regelmæssigt undervejs! (d) Finthak jalapeños, grøn peber og habaneros (husk gummihandsker!) og tilsæt disse i gryden sammen med tabasco, marinade fra jalapeños, limesaft og majs. Lad det simre i 30 minutter under regelmæssig omrøring (e) Tilsæt chokolade. lad det simre i ca. 15 minutter under regelmæssig omrøring. (f) Servér med groft brød. Tips: (1) Denne ret er STÆRK og det anbefales at man drikker mælk til! (2) Husk gummihandsker til habaneros-chilier, da dette er en af verdens stærkeste chilier. Tro mig det brænder i hænderne hvis man glemmer gummihandsker! Jeg har opskriften fra det sydlige Mexico, så den skulle være retmæssig mexikansk. Efter min mening er denne ret unik, og rummer alle smagindtryk! |
|
Opskriften er vist 37555 gange,
og udskrevet 777 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (46 stemmer) |
|
Kommentarer Magnus - 2014-01-28 14:33:40 I Mexico vil der altid være, kommenfrø, paprika, og koriander i en chili con carne, det får den til at blive meget mere aromatisk. Desuden putter jeg også altid 1 espresso, 50 g mørk chokolade, og 1 dl mørk øl i. Så kan den ikke fås bedre efter min mening. Malene Møller - 2010-10-13 17:16:43 Tilsættes en øl (Porter) og lidt kaffe bliver den endnu bedre.:-) Michael - 2008-10-10 19:38:03 Hvornår kommer de par dl af kogevandet ind i billedet igen? pernille - 2008-05-11 16:50:00 Prøv at efterkrydre med lidt spidskommen. Dorte - 2007-08-24 08:55:07 Spørgsmål: Hvornår tilsættes bønnerne? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne